Gemenii [Carte Electronică]

Gemenii [Carte Electronică]

Preț de Listă: 44,99 MDL (11,25 RON)

Preț: 22,50 MDL (5,63 RON)

Economisești: 22,49 MDL (5,62 RON) (49%)

Preț de Listă: 44,99 MDL (11,25 RON)

Preț: 22,50 MDL (5,63 RON)

Economisești: 22,49 MDL (5,62 RON) (49%)

Achită online cu LiberCard în 3 rate cu 0%!

Descriere

"Dupa o noapte cu somn agitat, o ganganie ingrozitoare se trezi transformata in autorul acestor randuri." Cam asa as incepe, rasturnand fraza de inceput a Metamorfozei lui Kafka, povestea pe care m-am gandit sa o scriu aici, daca as vrea s-o public.

Ar fi un inceput de efect, ceea ce nu ar exclude veridicitatea, avand in vedere ca eu chiar sunt aceasta insecta. Mai mult, mult mai mult decat Gregor Samsa, hai sa zicem cam in masura in care insecta era Hoffrnann sau Nerval sau Novalis. Ca toti romanticii astia, voi scrie nu ca sa construiesc o poveste, ci ca sa exorcizez o obsesie, ca sa imi apar bietul suflet de monstru, de monstrul groaznic nu prin hidosenie, ca la Kafka, ci prin frumusete.

Ma gandesc acum si la ingerul insuportabil de frumos al lui Rilke, si as vrea sa si citez cate ceva din prima elegie, dar, de cand stau aici, parca mi s-a intunecat sau macar aburit nitel resortul amintirii. (Mi-e frica. Acum cateva clipe stateam pe canapea privind aiurea la toate acele icoane pe sticla, unde predomina rosul aprins si azuriul, la clapele galbui, lucioase, ale pianinei, la secretaire-ul cu usile de lemn scorojit pe care e pictat un personaj trist, cu fata tuciurie, bizantina, infasurat intr-o ampla toga albastra cazand in zeci de cute si inand in mana o creanga inverzita; in spatele lui, zarea violeta se intuneca si nori rosii se preling melancolici printre chiparosi [...]). -- Mircea Cărtărescu

Recenzie

,,Povestea e însă una senzorială, făcută din detalii, iar atenția lui Cărtărescu spre lucrurile mici și spre descrierile amănunțite e fantastică. Construiește aici un univers perfect palpabil, chiar în final, când totul ajunge într-o zonă a fantasticului. Gemenii e povestea care te absoarbe cu totul, mergi pe străzi alături de Gina și Andrei, suferi împreună cu ei și intri și tu în lumea magică unde logica se schimbă complet. Intri în casa bătrânicioasă și elegantă a Ginei, descrisă în detaliu, ești alături de ei în clasă când băieții fac schimburi de discuri rock și ești acolo și ți se pare de-a dreptul firească sfera de lumină albastră pe care o vede Andrei.

E o poveste a descoperirii de sine și a descoperirii dragostei, cu toate problemele, nedreptățile și suferințele ei. Sunt doi copii ce se găsesc unul pe altul, fără un bagaj de experiențe și relații înainte (cel puțin Andrei), cu mintea învolburată de prejudecățile, confuziile, contradicțiile și absolutismele vârstei. Cât de frumos poate fi asta?” -- http://bookaholic.ro/gemenii-lui-cartarescu-dragoste-metamorfoza.html

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Limba: Română
BRAND: Humanitas
Apariția: 2011
ISBN: 978-973-50-3122-0
Compatibil cu: iPhone, iPad, Android

Pareri

Bestseller.md îți mai recomandă: