Otrava şi Pumnalul Familiei Borgias [eBook]

Alexandre Dumas

Stoc Limitat

Formate eBook

Vă mai recomandăm

   Cei Trei Muschetari [eBook]

Alexandre Dumas

0,00 MDL
   Contele de Monte-Cristo. Vol. I [eBook]

Alexandre Dumas

0,00 MDL

Descriere

Povestea cuprinde istoria tumultoasa a familiei Borgia pe perioada 1492-1519. Aceasta familie a avut o istorie foarte controversata.In primul rand, prin mituire Roderico Borgia a ajuns Papa sub numele Papa Alexandru al VI-lea, cu toate ca era poate printre cei mai pacatosi oameni de pe Pamant.

Casa lui era  un loc pentru incest caci 2 dintre baietii lui (Francesco si Cezar) dar si Papa, aveau relatii intime cu Lucretia, sora primilor si fiica ultimului. E groaznic ce se petrecea acolo.

Cu toate astea, Papa a domnit multi ani fiind iubit de popor. Asta a fost istoria Papei Alexandru al VI-lea pana la celebra sa moarte cand avea de gand sa-si otraveasca subalternii ca sa fie sigur de statutul de Papa, dar s-a omorat cu propria mana pentru ca a baut vinul otravit destinat nefericitilor oameni.

Recenzii

”Recomand cartea celor care vor sa afle care a fost treaba cu familia Borgia si celor care cauta informatii nu un roman. Aproape am plans cand am terminat cartea pentru ca dupa atatea opere extraordinare scrise de autorul meu preferat nr.1, asta avea sa fie o prima dezamagire…sper sa nu mai urmeze si altele. Povestea nu e cu nimic mai prejos decat celelate. Are de toate: picanterii, intriga, actiune, suspans, dragoste, tradari etc.

Problema a fost ca erau prea multe descrieri, prea putine dialoguri, le puteam numara pe degete si o poveste pentru care 160 de pagini au fost prea putin. Trebuia dezvoltata in multe locuri. Mai exemplifica perfect manipularea reigioasa pe plan politic. Ca si acum dealtfel, atunci se profita de credinta oamenilor si se desfasurau lupte, crime in numele religiei, lucruri ce avea ca scop captarea de teritorii si relatii. Totusi Dumas e tot autorul meu preferat nr.1. Era si el om (greu de crezut) si avea dreptul la cateva greseli. In fond ”A gresi e omeneste”.” -- http://mikaella15.wordpress.com

Despre Autor

Alexandre Dumas s-a nascut in 24 iulie 1802 la Villers-Cotterets. Tatal sau, Thomas-Alexandre Dumas, general in armata lui Napoleon, cade in dizgratia acestuia si moare in 1806, lasandu-si familia intr-o situatie materiala precara. Creator de eroi legendari, dramaturg si romancier, Alexandre Dumas a cunoscut un succes timpuriu, contemporanii considerandu-l un geniu de forta lui Balzac si Hugo.

 Scrie drame istorice si moderne, tragedii, comedii, creand o opera dramatica deosebit de bogata. Ca romancier, s-a orientat spre romanul istoric, care devine sub pana sa roman de capa si spada. Semneaza aproape 300 de romane.

Mai multe informații

Limba: Română
Compatibil cu: iPhone, iPad, Android, Kindle
Dimensiunea Fișierului: 1-2 MB
Compatibil cu Kindle: Da