César Cascabel [eBook]

Jules Verne

Stoc Limitat

Formate eBook

Descriere

César Cascabel (în franceză César Cascabel) este un roman scris de Jules Verne în 1890. Opera a fost serializată în Magasin d'Éducation et de Récréation între 1 ianuarie și 15 decembrie, fiind publicată în volum pe data 17 noiembrie a aceluiași an.

Noua aventură marca Jules Verne debutează în Sacramento, anul 1867. Aici facem cunoştinţă cu familia Cascabel, de origine franceză, ai cărei membri sunt, din generaţie în generaţie, artişti circari. După ce au petrecut mai mulţi ani pe drumuri, într-un mare turneu prin SUA, plănuiesc să revină acasă.

Dar banii puşi deoparte le sunt furaţi, aşa că nu-şi pot permite să-şi cumpere bilete pe vapor. Din acest motiv, liderul trupei, César Cascabel, organizează călătoria de întoarcere pe uscat, prin Alaska şi strâmtoarea Bering, prin Siberia şi Rusia Centrală. Iar ca mijloc de transport alege calul circului, cel folosit până atunci la tras vagoanele.

Deşi nu se aşteptau să întâmpine dificultăţi, expediţia lor se dovedeşte a fi o adevărată aventură. Momentul de tensiune maximă este atins atunci când se trezesc purtaţi pe un aisberg uriaş, care îi poartă spre insula Lyakhovsky, din Oceanul Arctic. Iar aici vor fi capturaţi de către băştinaşi...

Despre Autor

Jules Verne (n. 8 februarie 1828 - d. 24 martie 1905) a fost un scriitor francez și un precursor al literaturii științifico-fantastice. Verne a fost apreciat pentru scrierea operelor legate de viitor, spațiu, aer și călătoria în adâncurile mării. În patru din romanele sale este evocată România: ”Kéraban le têtu, Claudius Bombarnac, Le Château des Carpathes și Le beau Danube jaune.

Jules Verne a lăsat în urma sa o operă plină de o creativitate extraordinară. Este unul dintre primii autori care au îmbinat cu succes literatura de aventuri cu cea science-fiction. Interesul arătat pentru știință și faptul că a abordat în romanele sale teme care aveau să se concretizeze în secolul XX (zborul pe Lună, submarinul, etc.) îl face să fie mai mult decât un vizionar. - Wikipedia

Mai multe informații

Limba: Română
Apariția: 1890
Compatibil cu: iPhone, iPad, Android, Kindle
Dimensiunea Fișierului: 1-2 MB
Compatibil cu Kindle: Da