Castelul din Carpați [eBook]

Jules Verne

Stoc Limitat

Formate eBook

Vă mai recomandăm

       Colecția Jules Verne în 40 de volume (Livrare Gratis în Chișinău și Moldova)

Jules Verne

7.999,00 MDL

Descriere

Un vizitator, contele Franz de Telek în vârstă de 27 de ani, nu crede în aceste legende şi vrea să verifice chiar el ce se întâmplă la acel castel. Află că proprietarul este nimeni altul decât baronul Rodolphe de Gortz, o cunoştinţă mai veche de-a lui. Dar Telek şi Gortz nu au fost amici, ci rivali - cu ani în urmă, cei doi s-au luptat pentru inima aceleiaşi femei, doamna La Stilla, o cântăreaţă italiană. Contele a crezut că femeia murise, însă începe să îi vadă imaginea în castel şi chiar să îi audă vocea. Acest lucru îl motivează şi mai mult să continue ancheta despre castel şi baron.

Întâmplări neobişnuite: Cei care au citit şi romanul „De la Pământ la Lună" (apărut cu numărul 14 în colecţia Jules Verne), se vor reîntâlni cu unele personaje în „întâmplări neobişnuite". La fel ca în alte romane scrise spre sfârşitul vieţii, şi de data aceasta Jules Verne pune accent pe tonul ştiinţific, ironizând eroii romanului. Protagonişti sunt nişte tunari, membri ai clubului artileriştilor (Gun-Club), din Baltimore, ce plănuiesc să trimită un proiectil pe Lună. Ei doresc, astfel, să stabilească o legătură directă cu satelitul.

Castelul din Carpați (în franceză Le Château des Carpathes) este un roman de anticipație publicat de Jules Verne în 1892, dar a cărui scriere fusese finalizată în 1889. El a fost publicat pentru prima dată în formă de foileton în Magasin d’éducation et de récréation în perioada 1 ianuarie - 15 decembrie 1892 și integral la sfârșitul anului 1892 de Editura Hetzel.

Acțiunea romanului se petrece în majoritate în Munții Carpați din Transilvania.

În cartea Pe urmele lui Jules Verne în România, Simion Săveanu, autorul acesteia, emite ipoteza că între 1882 și 1884 Jules Verne ar fi fost în relații intime cu o anume Luiza Müller, originară din România, mai precis din Homorod. La îndemnul ei, ar fi făcut o călătorie incognito cu o navă pe Dunăre până la Giurgiu, apoi cu trenul la București și apoi la Brașov și, în final, la Homorod. Cu această ocazie ar fi cutreierat prin regiune mai multe săptămâni și ar fi vizitat Castelul Colț, care a devenit sursă de inspirație pentru romanul Castelul din Carpați.

Acest roman, ca și marea majoritate a operei lui Verne, a fost ecranizată. Există patru adaptări cinematografice: două românești în 1957 și 1981, o producție cehoslovacă în 1981 și una franceză în 1976 (ORTF).

Despre Autor

Jules Verne (n. 8 februarie 1828 - d. 24 martie 1905) a fost un scriitor francez și un precursor al literaturii științifico-fantastice. Verne a fost apreciat pentru scrierea operelor legate de viitor, spațiu, aer și călătoria în adâncurile mării. În patru din romanele sale este evocată România: ”Kéraban le têtu, Claudius Bombarnac, Le Château des Carpathes și Le beau Danube jaune.

Jules Verne a lăsat în urma sa o operă plină de o creativitate extraordinară. Este unul dintre primii autori care au îmbinat cu succes literatura de aventuri cu cea science-fiction. Interesul arătat pentru știință și faptul că a abordat în romanele sale teme care aveau să se concretizeze în secolul XX (zborul pe Lună, submarinul, etc.) îl face să fie mai mult decât un vizionar. - Wikipedia

Mai multe informații

Limba: Română
Apariția: 1892
Compatibil cu: iPhone, iPad, Android, Kindle
Dimensiunea Fișierului: 1-2 MB
Compatibil cu Kindle: Da