Cu Mâna pe Inimă. Corina Negrea în Dialog cu Martin S. Martin [eBook]

Cu Mâna pe Inimă. Corina Negrea în Dialog cu Martin S. Martin [eBook]

Preț de Listă: 107,99 MDL (27,00 RON)

Preț: 75,59 MDL (18,90 RON)

Economisești: 32,40 MDL (8,10 RON) (30%)

Downloadează Gratuit un Fragment
Ediție Prin (PDF)

* cîmpuri obligatorii

Preț de Listă: 107,99 MDL (27,00 RON)

Preț: 75,59 MDL (18,90 RON)

Economisești: 32,40 MDL (8,10 RON) (30%)

Descriere

Martin S. Martin este autorul volumului America povestită unui prieten din România, apărut la Humanitas în 2012.

Toate cărţile din seria „Portrete în dialog“ reprezintă un exerciţiu de recapitulare a unei vieţi, o încercare a memoriei de a găsi, în neprevăzutul evenimentelor, coerenţa unui destin. Sub forma unui dialog destins, doi oameni stau de vorbă: unul întreabă, provoacă, scormoneşte în viaţa celuilalt; celălalt, invitatul şi eroul cărţii, răspunde întorcându-se către sine, dar termină prin a-şi aduce viaţa la lumină în beneficiul cititorilor. Căci, aflând povestea unui destin individual şi confruntându-ne cu el, noi suntem cei câştigaţi.

Cei doi care s-au prins aici în dialog sunt un jurnalist de ştiinţă, Corina Negrea, realizatoarea emisiunii Născut în România de la Radio România Cultural, şi Martin S. Martin, eroul poveştii, chirurg şi cardiolog celebru, emigrat în Statele Unite în 1985.

„Martin plecase din România în anii ‘80. Cine-i va citi povestea vieţii de până la 45 de ani va descoperi încă o dată harul pe care-l au românii de a-i împinge pe cei mai valoroşi dintre ei să-şi ia lumea-n cap. Însă, aici, important este altceva. Ajuns în America după câteva decenii trăite în comunism, Martin avea deja acea acuitate a privirii pe care, pentru înţelegerea bunătăţii unei lumi, nu ţi-o dă decât experienţa prealabilă a răului. Doar cineva care a trăit într-o ţară neliberă e apt să măsoare întinderea şi binefacerile libertăţii. Sau, oricum, să le aprecieze mai bine decât cei care, avându-le şi nepierzându-le niciodată, sunt predispuşi să le ignore.“ -- Gabriel LIICEANU

„Am trăit în două ţări, am avut două nume şi am practicat două profesii medicale. Vieţile mele, despărţite de timp şi distanţe, sunt unite prin multiple cârlige de amintiri, situaţii, imagini, bolnavi şi prieteni. Datorez foarte mult celor două vieţi ale mele. Le iubesc deopotrivă.“-- Martin S. MARTIN

 

Despre Autor

CORINA NEGREA (n. 1968, Bucureşti) a absolvit Facultatea de Chimie-Fizică la Universitatea din Bucureşti. Din 1995 este redactor la Radio România Cultural. Are o experienţă de aproape douăzeci de ani în jurnalismul de ştiinţă.
 
A realizat mii de interviuri cu cercetători români şi străini, precum şi – din 1994 până în prezent – mii de emisiuni de ştiinţă, printre care Planeta radio. Autostrada informaţionalăPlaneta radio. Lumea în care vom trăi şi, mai nou,Planeta radio. Bruxelles connectionCafeneaua de ştiinţăNăscut în România, dar şi ediţii speciale dedicate premiilor şi laureaţilor Nobel ai fiecărui an.
 
Din 1998, este corespondentul Radio România la Stockholm la „Săptămâna Nobel". A fost bursieră a câteva dintre cele mai prestigioase instituţii, uni versităţi şi programe de pregătire dedicate jurnaliştilor de ştiinţă din lume: EICOS – Martinsried, Germania; Knight Fellowships – Stanford University, SUA; FACS – Caltech, Pasadena, SUA etc.

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Limba: Română
Editura: Humanitas
Apariția: Decembrie 2014
ISBN: 978-973-50-4698-9
Compatibil cu: iPhone, iPad, Android, Windows Phone
Pagini Ediție Print: 240

Pareri

Bestseller.md îți mai recomandă: