Cronica Vieții Mele. Volumul întâi [Carte Electronică]

Cronica Vieții Mele. Volumul întâi [Carte Electronică]

Preț de Listă: 98,99 MDL (24,75 RON)

Preț: 69,29 MDL (17,32 RON)

Economisești: 29,70 MDL (7,43 RON) (30%)

Downloadează Gratuit un Fragment (Ediția Print)
Ediție Print (PDF)

Preț de Listă: 98,99 MDL (24,75 RON)

Preț: 69,29 MDL (17,32 RON)

Economisești: 29,70 MDL (7,43 RON) (30%)

Descriere

Carte inclusă pe lista celor mai bune apariții ale anului 2004 de publicațiile: The New York TimesThe Washington PostThe EconomistNewsdayPeopleRolling StoneEntertainment WeeklyThe Village VoiceThe OnionThe Austin ChronicleThe Kansas City StarThe GuardianThe Daily TelegraphPublishers Weekly. Finalistă, în același an, la National Book Critics Circle Award.

Nu trebuie să fii fan Bob Dylan și nici măcar pasionat de folk, blues sau rock ca să ai ce afla din această Cronică… Este de ajuns să te intereseze lucruri precum muzica și poezia, condiția de creator și de star sau transformarea Americii și a lumii în a doua jumătate a secolului XX. 

Cronica vieții mele vorbește, pertinent și pilduitor, despre artă, despre succes și despre istorie, despre obstinație în urmărirea unei vocații, despre căutare și despre supraviețuire. Fără să urmeze strict, după tipicul autobiografic, succesiunea cronologică a faptelor relatate, cartea marelui muzician-poet este și un exemplu de proză memorabilă. Personajele și întâmplările sale, de zi cu zi sau insolite, ți se întipăresc în minte la fel de durabil ca vocea autorului și acordurile lui de chitară din cântece precum „Blowin’ in the Wind“, „Like a Rolling Stone“ sau „Ballad of a Thin Man“.

 

Recenzii


 

„Știam cu toții că Dylan este priceput la cuvinte. Dar putem spune, fără teama de a greși, că nimeni nu se aștepta ca autobiografia sa să fie într-atât de intensă. Colindă de la o secvență a vieții lui la alta și fiecare capitol cuprinde personaje ieșite din comun și scene nebunești…
 
O realizare remarcabilă – asemenea celor mai bune scrieri extrase din experiența personală ale lui Henry Miller, este o poveste care pune în lumină timpurile pe care le descrie și dezvăluie posibilitățile spiritului omenesc.” -- Rolling Stone
 
 

Despre Autor


 

Bob Dylan, cântăreţ, compozitor, autor de lyrics, scriitor şi artist plastic, pe numele său Robert Allen Zimmerman, s-a născut la 24 mai 1941, la Duluth, Minnesota. În timpul studenţiei a început să interpreteze cântece folk şi country, luându-şi numele de Bob Dylan după cel al poetului Dylan Thomas. După primele discuri care l-auconsacrat pe scena folk şi ca portdrapel al mişcării protestatare din epocă, a folosit, începând cu albumulBringing It All Back Home (1965), şi instrumente electrice, fapt care i-a contrariat, în epocă, pe puriştii genului.

Transgresând genurile muzicale, este unul dintre cei mai mari interpreţi şi compozitori de folk-rock. Discografia sa cuprinde până în prezent 36 de discuri originale, cărora li se adaugă numeroase înregistrări live şi compilaţii.Multipremiat - printre distincţiile recente, Presidential Medal of Freedom acordată de preşedintele BarackObama în 2012 -, cu peste 100 de milioane de discuri vândute, Bob Dylan continuă să concerteze şi să aibă o influenţă notabilă.

De la Jimi Hendrix până la formaţii alternative precum Laibach, cântecele sale au fost şi sunt şi astăzi preluate şi adaptate. Opera sa scrisă include, alături de proza poetică Tarantula (1971), The Definitive Bob Dylan Songbook (2001), volumul de memorii Chronicles: Volume One (2004), Lyrics: 1962-2001 (2004), Forever Young (2008), The Lyrics: Since 1962, Edited by Christopher Ricks. La Editura Humanitas Fiction, în colecţia „Poezia", a apărut în 2012 o selecţie de 100 de poeme din Lyrics purtând titlul Suflare în vânt, în traducerea lui Mircea Cărtărescu, care a întocmit antologia şi a semnat prefaţa volumului. | www.bobdylan.com 

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Titlu Original: Chronicles: Volume One
Limba: Română
Editura: Humanitas
Apariția: Decembrie 2015
ISBN: 978-606-779-018-4
Compatibil cu: iPhone, iPad, Android, Windows Phone

Pareri

Bestseller.md îți mai recomandă: