Dumnezeul Naturii. Întruparea şi Ştiinţa Contemporană

Dumnezeul Naturii. Întruparea şi Ştiinţa Contemporană
130,00 MDL (29,15 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Colectia Stiinta si Religie se adreseaza tuturor celor care doresc sa exploreze potentialitatea unui nou sistem de valori fundat pe dialogul transdisciplinar intre stiinta, religie, arta si societate.

De multa vreme, spiritul stiintific si cel religios nu se mai afla intr-o ireconciliabila contradictie. Spiritele religioase nu mai sunt, neaparat, niste fiinte atemporale, eventual complet inocente cultural si cvasianalfabete, suplinind cunostintele prin iluminare, iar oamenii de stiinta nu sunt, cu necesitate, vanatori de icoane sau comentatori sarcastici ai miracolului intruparii si malitiosi falsificatori de simboluri cristice.

Argumentele cele mai solide privind compatibilitatea celor doua moduri de a trai in lume vin tot mai des din partea oamenilor de stiinta. Unul dintre ei este Christopher C. Knight, secretar executiv al Societatii Internationale pentru Stiinta si Religie si cercetator asociat la Facultatea de Studii ale Divinitatii, Universitatea Cambridge. El observa in cartea de fata ca, pe masura ce miracolele din secolele anterioare primesc explicatii in termenii stiintelor naturii, iar secolul in care traim ii determina pe oameni sa-si insuseasca aproape instinctiv ceea ce el numeste „prezumtia naturalista“ a omului de stiinta, fervoarea spiritualista nu se diminueaza si nici numarul miracolelor inexplicabile, sau inexplicabile inca, nu scade.

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 328
Editura: Curtea Veche
Apariția: 2009
ISBN: 5948486008637
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Greutatea: 0.4000

Pareri