Dulci. Jurnalul unui câine scris de un Puric Dan

Dulci. Jurnalul unui câine scris de un Puric Dan
90,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Noi, câinii maidanezi, avem reflexele mult mai alerte decât cei de rasă. Mă refer mai ales la reflexele de supravieţuire. Lucrul acesta este deja o banalitate, dar ţin să-l menţionez aici deoarece printre aceste reflexe se află la loc de cinste şi spiritul de observaţie. Iar aici intră-n calcul lucruri care nu sunt banale deloc. Ce poate să fie la baza acestei neprevăzute calităţi cu care natura ne-a împodobit pesemne in ultimul moment, intr-un gest de milă supremă faţă de viaţa noastră atât de cumplit nedreptăţită?

Oare să punem la socoteală ceea ce niciodată nu se poate calcula, şi anume: cutremurarea fiinţei atunci când simţi că eşti părăsit, spaima de neînchipuit atunci când realizezi că ai fost aruncat într-o lume total ostilă, frica de a nu muri de foame sau ucis şi, mai ales, cumplita singurătate. Da, cred că acestea sunt lucrurile cele mai devastatoare, singurătatea şi lipsa de iubire.

Ce poate fi mai trist decât un paşaport dat către nicăieri de „prietenul" tău, omul! Ce poate fi mai tragic decât să fii exilat în această lume pe o insulă a unei dureri fără de glas de către cel ce s-a voit a fi stăpânul tău şi pe care tu l-ai fi apărat cu propria-ţi viaţă? Dar astăzi nu se mai vrea şi, ceea ce este şi mai trist, nu se mai poate să se vorbească despre această din urmă calitate a noastră.

Da, să o spunem pe şleau, „noi, câinii, ne dăm viaţa 

 

Despre Autor


 

Dan Puric (n. 12 februarie 1959) este un actor și regizor român care a jucat atât în teatru, cât și în film. Spectacolele sale - Toujours l'amour, Made in Romania, Costumele, Don Quijote - au fost reprezentate în mai multe țări. În film, a jucat rolul principal în coproducția româno-sârbă Broken Youth.

În 2008 a publicat, la editura Platytera din București, cartea Cine suntem sau despre taina identității personale și comunitare trăită și exprimată în și prin persoana autorului. Urmează cărțile Omul frumos în 2009 și Fii demn! în 2011.

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 184
Editura: Campania Dan Puric
Apariția: Mai 2015
ISBN: 978-606-93718-1-7
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Greutatea: 0.2000

Pareri