Drepturile Omului pe Înțelesul Copiilor de la 7 la 77 de Ani

Drepturile Omului pe Înțelesul Copiilor de la 7 la 77 de Ani
69,00 MDL (17,25 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Un copil curios si nazdravan vrea sa inteleaga drepturile omului. Cum sa impaci interesele Frantei cu drepturile omului? La ce mai pot servi aceste drepturi care pe scara larga nu sunt aplicate nicaieri in lume? Islamul este compatibil cu ele? Nu ar fi de preferat o dezvoltare in privinta lor? Franta este cu adevarat tara drepturilor omului?

Cu gratia inocentei, copilui ii pune intrebari fara drept de apel lui Rama Yade, Secretarul de Stat in Ministerul Afacerilor Externe si Drepturile Omului. Despre momentul intalnirii cu persoanele fara adapost din Aubervilliers, in gestionarea crizei numita Arca lui Zoe, despre vizita colonelului Khadafi in Franta si cea a lui Dalai Lama, Rama Yade raspunde cu umor si inteligenta, tact pedagogic si precizie, folosind exemple emblematice din actiunile sale de guvernare. In paginile acestei carti, Rama Yade ne dezvaluie culisele, fara sa ascunda nimic din constringerile acestei misiuni exaltante care, din multe privinte, vine sa completeze cu un plus de pasiune actiunile noastre pe plan extern.

Despre Autor

Rama Yad (n. 1976, la Dakar, Senegal), om politic francez de origine senegaleza (tatal sau a fost secretarul particular al preşedintelui socialist al Senegalului, Léopold Sédar Senghor) şi de confesiune musulmana. Membra a partidului proprezidential UMP, pe 19 iunie 2007 este numita secretar de stat pe langa Ministerul francez al Afacerilor Externe, iar pe 23 iunie 2009, secretar de stat in problemele sportului, in guvernul lui François Fillon.
 
Carti publicate :
 
- Noirs de France, les Nouveaux Neg’marrons. Récit d’un rendez-vous manqué entre la République et les Afro-antillais, Calmann-Lévy, 2007 ;
 
 - Les droits de l’homme expliqués aux enfants de 7 à 77 ans, Éditions du Seuil, 2008.

Detaliile Produsului

Grupa de Vârstă: 13-18 ani
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 127
Editura: Cartier
Apariția: 2009
ISBN: 978-9975-79-590-6
Dimensiuni: 13 x 19,5 cm
Greutatea: 0.2500

Pareri