Dreptul la Evoluție

Dreptul la Evoluție

Preț de Listă: 100,00 MDL

Preț: 79,00 MDL

Economisești: 21,00 MDL (21%)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 599 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)
    • 5 persoane au cumpărat recent acest produs.

Descriere

Un roman în care lumea e văzută cu ochii unei fetițe, apoi adolescente, care începe să conștientizeze realitățile ostile, poziția inferioară a femeilor provoacându-i protagonistei repulsie față de lumea patriarhală din care visează să evadeze în reveriile ei, lipsa afecțiunii în raportul mamă - fiică, compensată de atașamentul față de prietene, ipocrizia generalizată, spulberarea miturilor, mai ales mitul dragostei pure și dezinteresate.

În „Dreptul la Evoluție” vei constata că te regăsești surprinzător în multe scene, situații de viață, atitudini, descrise cu mult har de autoarea romanului.

Declarată Cartea Zilei în data de 30 aprilie 2014 de cotidianul Timpul de Dimineață!


Fragment


 

”Ioana a închis toate fişierele, deconecta calculatorul şi se opri ţintuită în loc, cu privirea pierdută în zare. Era noapte, becul abia lumina camera, ca o candelă. Nu mai avea chef să picteze. Cu o privire neliniştită, se ridică de la masă şi începu să se plimbe agitată prin cameră, îşi mişca haotic mâinile, aranjându-şi obsesiv bretonul un pic cam lung.

Analiza. Privirea îi era tulbure, dar încerca să se concentreze şi să-şi păstreze cumpătul. Se întinse pe pat, dar nu reuşi să adoarmă. De vreo doi ani suferea de insomnie. Deşi în ultimul timp începuse să doarmă mult mai bine şi credea că a scăpat de calvarul nocturn, astăzi a avut nişte presimţiri ciudate, obscure.

Ceva îi tulburase liniştea. Se ridică din pat şi reveni în sufragerie, decisă să mai stea puţin în faţa calculatorului, până o apucă somnul. Era doar o încercare de a-și inhiba gândurile ce nu-i dădeau pace. ”Doamne, poate-s nebună?! Ipoteza o tulbură. Se opri în mijlocul bucătăriei și încercă să anuleze aceasta, însă nu-i reuși. Insinuările rațiunii nu puteau fi respinse. Gândul a speriat-o cu adevărat. Nu putea accepta situația.

”Doamne, dacă da, sper că nu i-a trecut prin cap acest lucru și acestui băiat”, se gândi ea îngrozită. Tânărul îi trezea interes deși îl considera misogin și capabil de trădare, și în următoarea clipă uitase deja de el.”


Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 292
Editura: Primex
Apariția: 2012
ISBN: 978-9975-4376-9-1
Dimensiuni: 14,5 x 20,8 cm
Greutatea: 0.3800

Pareri

Bestseller.md îți mai recomandă: