Dragostea Durează Trei Ani

Dragostea Durează Trei Ani
135,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 599 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)
    • 168 persoane au cumpărat recent acest produs.

Produse Asemănătoare

Bifează produse pentru a le adăuga în coșul de cumpărături sau selecteaza toate

Descriere

În primul an, cumperi mobila.

În al doilea an, muţi mobila.

În al treilea an, împarţi mobila.

Marc Marronnier tocmai a divorţat şi, fiind un cronicar monden uns cu toate alifiile, s-a hotarât să scrie o carte despre asta, ca să disece căsnicia sa ratată şi să valideze teoria că dragostea durează doar trei ani.
Purtându-ne prin cluburi de noapte deocheate, birouri extravagante şi apartamente unde petrecerile se ţin lanţ, Frédéric Beigbeder scrie un roman despre dragoste şi cataclismele pe care ea le provoacă.
Cocktailul tare pe care ni-l oferă Beigbeder – două părţi umor negru, o parte romantism, plus un strop de lamentare – conţine un îndemn sănătos: Dragostea creează dependenţă pe viaţă!

Marc Marronnier descrie cu atâta sinceritate cum e să fii îndrăgostit, încât trăim povestea alături de el. Să redai autenticitatea nu e deloc uşor, însă Beigbeder reuşeşte magistral. – Daily Telegraph

Dezamăgit de viaţă, Marc Marronnier nu poate suporta ideea divorţului de o femeie pe are n-o mai iubeşte cu adevărat. Acum trebuie să lupte din răsputeri să dea un sens existenţei sale. – Le Figaro

„N-o să mă satur în veci: când îmi place o fată, vreau să mă îndrăgostesc de ea; când sunt îndrăgostit de ea, vreau s-o sărut; când o sărut, vreau să mă culc cu ea; când mă culc cu ea, vreau să trăim împreună într-un apartament mobilat; când trăim împreună într-un apartament mobilat, vreau să mă însor cu ea; după ce mă însor cu ea, întâlnesc o altă fată care îmi place. Bărbatul este un animal nesatisfăcut, care ezită între mai multe frustrări. Dacă femeile ar fi şmechere, l-ar refuza, ca să alerge după ele toată-viaţa."


Frédéric Beigbeder a primit în 2003 premiul Interallié pentru Windows on the World şi, în 2009, premiul Renaudot pentru Un roman francez. În anul 2000, romanul său 99 francs a înregistrat un succes uriaş, fiind ecranizat, şapte ani mai târziu, de regizorul Jan Kounen.
Dragostea durează trei ani a fost ecranizat în 2012, în regia lui Beigbeder.

De acelaşi autor, la Editura Pandora M, parte a Grupului Editorial, au apărut: 29,99, Un roman francez, Windows on the World, Memoriile unui tânăr ţicnit, Shitter’s Club, Nuvele sub ecstasy, Egoistul romantic, Iartă-mă!... Ajută-mă!...

 

Recenzie Bestseller.md


 

Marc Marronier, un tânăr specialist în merketing de treizeci de ani este părăsit de soția sa după trei ani de căsnicie. Motivul despărțirii este teoria pe care o susține Marc precum că dragostea din punct de vedere chimic dispare după trei ani.

Însă cauza principală a despărțirii este totuși fotografia unei alte femei, uitată, din neatenție, în sacul său de voaiaj și găsită de soție. Fotografia aparținea iubitei sale Alice, și ea căsătorită, cea care devine pe parcursul romanului o obsesie pentru Marc și care îi poate schimba teoria sa asupra dragostei.

Această carte te cucerește prin dinamism și umor. Nu am putut lăsa cartea din mână până la ultima pagină, chiar dacă îmi doream să întind satisfacția lecturii pe mai multe zile.

Marc este genul personajului care surprinde prin gândurile și deciziile sale, de cele mai multe ori foarte controversate. De partea cealaltă, Alice este o persoană mai echilibrată emoțional, însă care, de asemenea, se află în căutarea unei iubiri adevărate, care să dureze în timp.

Unele scene din carte sunt destul de vulgare și ar părea să dăuneze romanului, însă prin contrast arată care este diferența dintre o relație eminamente fizică și una cu puternică încărcătură emoțională.

Este o carte care te poate duce la unele răspunsuri pe care le cauți referitoare la relațiile durabile, iar dacă nu vei avea răbdarea să o citești până la capăt riști să pierzi dezvăluirea unor secrete pe care așa cum descrie autorul în carte i-a luat cel puțin 10 ani pentru a ajunge la ele.

-- Recenzie de Ion Bargan

 

Frederic Beigbeder „Pentru ca să înflorească, o femeie are nevoie de un bărbat care s-o admire.”

 

Recenzii


 

”O schemă cinică pentru a descrie, în registru hipermodern, iubirea: pasiune, tandreţe, plictis. Sau, mai simplu: dragostea durează trei ani. Cel puțin așa susține Marc, boem sentimental dornic de petreceri nocturne, după primul eșec matrimonial, aproape convins că istoria se va repeta și acum, cu Alice...

Având pe alocuri aerul unui tratat, forma finală este aceea a confesiunilor unui tânăr cinic, dezorientat cu privire la ceea ce îi poate oferi viaţa. Parafrazându-l pe Stendhal, personajul Marc consideră că petrecerile i-au fost date omului ca să ascundă gândurile. Astfel că romanul debutează cu imaginea lui Marc, un bărbat de 30 de ani, monden, care îşi serbează divorţul.

Deşi căsătorit din iubire, el repetă povestea părinţilor săi, despărţindu-se la doar trei ani de relaţie, formulând în felul acesta teoria sus-numită sau, în varianta extinsă: În primul an cumperi mobila. În al doilea an muţi mobila. În al treilea an împarţi mobila. Conform lui, când realizezi cursul acesta al lucrurilor, rămâne să-ţi formulezi crezul următor şi să mergi înainte: 1. Fericirea nu există; 2. Dragostea este imposibilă; 3. Nimic nu este grav.” - Silvia Grădinaru, Bookblog.ro

”De mult nu mi s-a întîmplat să citesc o carte în 2 zile. Și niciodată nu mi s-a întîmplat să calc peste interdicția, primită încă de la grădiniță, de a nu face notițe în cărți. De data asta nu m-am putut abține. Unele gânduri mi s-au părut prea nostime, că să le trec în zbor.

Încă o dată mă conving cît de mult valorează simțul umorului în cazul unui bărbat. Un bărbat fără simțul umorului, e ca borșul fără sare – adică n-are gust. Am decupat aceste frînturi, unele dintre ele pentru originalitate, altele – pentru adevăr, altele pentru ironia sorții….” - Nata Albot, www.nataalbot.md

”Mie îmi plac acele cărți din care pot învăța ceva. Romanul ăsta cu titlu scandalos și revoltător (care pe lângă toate restul mai e și o excelentă strategie de marketing), m-a învățat că foarte mult contează CÂND citești o anumită carte, în ce perioadă a vieții tale.

În timp ce citeam „Dragostea durează trei ani” de Frédéric Beigbeder, o prietenă îmi zice: „Urăsc cartea asta, e cea mai depresivă din câte am citit!”, zise ea cu promisiunea mai mult făcută sie însăși, de-a reveni la ea. Iubesc acele carți ce provoacă sentimente puternice.” -- Anastasia Popescu, http://anastasia-popescu.blogspot.com

 

Citate din Carte


 

„Treizeci de ani: vârsta aia parșivă, la care ești prea bătrân ca să fii tânăr și prea tânăr ca să fii bătrân.”

„Lehamite de fetele astea cu care te culci, dar lângă care deteşti să te trezeşti.”

„Asta e viaţa: cum eşti niţel fericit, cum are ea grijă să te cheme la ordine.”

 „La 20 de ani, credeam că ştiu totul despre viaţă. La 30 de ani, am aflat că nu ştiam nimic. Tocmai petrecusem zece ani învăţând tot ceea ce trebuia să uit după aceea.”

 (Unele femei)„îl aşteaptă pe Făt-Frumos, acest concept publicitar debil, care fabrică tipe dezamăgite, viitoare fete bătrâne, acrituri în căutarea absolutului, în timp ce un singur bărbat imperfect le-ar face fericite.”

 „Dragostea cea mai puternică este cea neîmpărtăşită.”

 „Să iubeşti pe cineva care te iubeşte este narcisism. Să iubeşti pe cineva care nu te iubeşte, asta da, dragoste.”

 ”Ce e mai rău, să faci dragoste fără să iubeşti sau să iubeşti fără să faci dragoste”

 „Trebuie să te hotărăşti: ori trăieşti cu cineva, ori îl doreşti. Nu poţi dori ceea ce ai, e împotriva naturii.”

 „Pentru ca să înflorească, o femeie are nevoie de un bărbat care s-o admire.”

 „Lumea se poate prăbuşi, tu n-ai ochi decât pentru ochii celuilalt.”

 „Telefonul, faxul, internetul nu vor întrece niciodată, în frumuseţe romantică, nebunul şi vechiul pericol al legăturii epistolare.”

 „- După cât mă vei părăsi?
- După zece kile.
- Eh! Ce să-i faci dacă fericirea îngraşă?!” -- Selecție de Anastasia Popescu

 

Despre Autor


 

http://autori.citatepedia.ro/foto/frederic_beigbeder.jpgFrédéric Beigbeder (n. 21 septembrie 1965, Neuilly-sur-Seine) este un scriitor și un critic literar francez. El a câștigat premiul Prix Interallié în 2003 pentru nuvela sa, Geamurile lumii, și premiul Prix Renaudot în 2009 pentru cartea sa Un roman francez. A mai scris 99 de franci, Windows on the World, Egoistul romantic și Iartă-mă!, ajută-mă!.

Beigbeder a admis c[ multe din romanele sale sunt în mare parte autobiografice, iar caracterul Octave din 13,99 este în multe privințe avatarul său. Pe de altă parte el precizează că ”În viața reală sunt mai normal decât ân cărți”.

Este divorțat și are o fată, Chloé. Lucreeză cu Volkswagen la crearea unui model urban de mașină.

 

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Titlu Original: L'amour dure trois ans
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 234
Editura: Trei
Apariția: 2014
ISBN: 978-973-707-923-7
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Greutatea: 0.3400

Pareri

Părerile Clienților 2 item(s)

pentru optimisti si sceptici deopotriva
pentru optimisti si sceptici deopotriva. de citit intr-o pauza de masa prelungita, in timpul unei calatorii scurte cu trenul sau avionul, indiferent de parerea pe care ti-o starneste titlul si indiferent de gradul de fericire in dragoste pe care l-ai atins.
Evaluarea
Parerea lui Cristina / (Plasată la data 28.10.2012)
despre carte
”La inceput este un an de pasiune, pe urma, un an de tandrete si, in cele din urma, un an de plictis” - este una din ideile care m-a intrigat si eram foarte curioasa sa vad totusi la ce concluzie a ajuns autorul. Si ce credeti?... Merita a fi citita de toti! Parerea lui Irina / (Plasată la data 07.03.2012)