Dragoste, Familie şi Fericire. Spre o Sociologie a Seninătăţii

Dragoste, Familie şi Fericire. Spre o Sociologie a Seninătăţii

Preț de Listă: 248,00 MDL (62,00 RON)

Preț: 186,00 MDL (46,50 RON)

Economisești: 62,00 MDL (15,50 RON) (25%)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Definita in general in termeni specifici psihologiei, dragostea a facut rareori obiectul studiilor sociologice. Dragoste, familie si fericire schimba aceasta viziune, fiind prima lucrare de specialitate din mediul academic romanesc care analizeaza in mod sistematic evolutia celor trei concepte de-a lungul istoriei.
 
Autorii abordeaza dragostea din punct de vedere psihosocial, urmaresc tendintele populatiei referitoare la casatorie, divort si nasteri, ofera solutii pentru ameliorarea situatiei persoanelor de virsta a treia si dezbat principalele aspecte ale fericirii din perspectiva psihosociologiei, precum si sistemele de valori si atitudini in cadrul comportamentelor prosociale. Rationalitatea, starea de bucurie, emotiile sau tentatia de a birfi completeaza tematica volumului, incurajind continuarea cercetarilor legate de universul familiei. O lucrare inovatoare, care se adreseaza atit studentilor si specialistilor din domeniile sociologiei, psihologiei, pedagogiei sau psihopedagogiei, cit si publicului larg.
 
Din cuprins: Dragoste si casatorie. Posibile temeiuri pentru o sociologie a seninatatii • Consideratii asupra unor aspecte demografice ale familiei europene de azi • Singuratate si seninatate: strategii de optimizare a vietii la virsta a treia • O lectura din perspectiva psihologiei interculturale • Inapoi la rationalitate! Rationalitate tare si rationalitate slaba: de la Condorcet la Arrow • Interventia psihosociologica, rezolvarea problemelor si bucuria fundamentata • Citeva reflectii psihologice privind emotia si virtutea intr-o sociologie a seninatatii

 

Despre Autor

Petru Iluţ este profesor la Catedra de Sociologie a Universitatii „Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca, licentiat in filosofie, doctor in psihologie (sociala), cu stagii de specializare in SUA si, de mai scurta durata, in Franta, Germania si Suedia, implicat in prezent in mai multe programe de cercetare, masterat si doctorat, unele internationale.

A mai publicat: Psihologie sociala(coautor), Editura Exe, Cluj-Napoca, 1994; Familia. Cunoastere si asistenta, Editura Argonaut, Cluj-Napoca, 1995; Structurile axiologice din perspectiva psihosociala, Editura Didactica si Pedagogica, Bucuresti, 1995;Sociologie (coordonator), Editura Mesagerul, Cluj-Napoca, 1996; Ancheta sociologica si sondajul de opinie (coautor), Editura Polirom, Iasi, 1997; Abordarea calitativa a socioumanului, Editura Polirom, Iasi, 1998; Iluzia localismului si localizarea iluziei, Editura Polirom, Iasi, 2000; Sinele si cunoasterea lui. Teme actuale de psihosociologie, Editura Polirom, Iasi, 2001; Enciclopedie de psihosociologie titudini si comportamente sociale. Teme actuale de psihosociologie, Editura Polirom, Iasi, 2004;Sociopsihologia si antropologia familiei, Editura Polirom, Iasi, 2005; Dimensiuni ale familiei actuale din Romania(coordonator), Editura Presa Universitara Clujeana, Cluj-Napoca, 2007; Stari si fenomene ale spatiului domestic in Romania (coordonator), Editura Presa Universitara Clujeana, Cluj-Napoca, 2008.

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 344
Editura: Polirom
Apariția: Aprilie 2015
ISBN: 978-973-46-5124-5
Dimensiuni: 16 x 23,5 cm
Greutatea: 0.3500

Pareri