Dragoste Eternă

Mai multe poze

Dragoste Eternă
25,00 MDL (5,87 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

La 15 iunie 1889 - moare Mihai Eminescu. La 4 august 1889 - Veronica Miele se duce la mănăstirea Văratec şi îşi curmă zilele, otrăvindu-se cu arseniu. Nu mai avea ce face în astă lume după ce el o părăsise.

S-au cunoscut la Viena, în 1872, unde Eminescu făcea studii, iar ea venise la tratament. Era soţia rectorului Universităţii din laşi, Ştefan Miele, mult mai în vîrstă, care a decedat în curînd (1879).

Dragostea lor a fost mistuitoare, pătimaşă, durabilă şi tragică. Din ea s-a născut geniala lirică de dragoste a lui Mihai şi cîteva versuri-perle ale Veronicăi.

Doi Luceferi care nu puteau fi împreună şi nici unul fără celălalt.

Luceafărul - de - seară şi Luceafărul - de - dimineaţă, în-truchipînd acelaş astru ceresc, Venus, care în legendele şi poveştile noastre nu se întîlnesc niciodată. La fel, Mihai şi Veronica s-au iubit o viaţă, dar nu au fost împreună nici o zi.

Cu siguranţă, acolo unde au plecat - sînt împreună, privesc la lumea noastră plină de invidie şi vicii, încercînd să ne facă mai buni prin strălucirea şi splendoarea Venerei, şi genealele lor versuri.

De cîte ori veţi reciti acest dialog, veţi deveni mai aproape de ei şi mai binevoitori cu cei pe care îi iubiţi. -- Iurie MIRON

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 96
Editura: Lyceum
Apariția: 2013
ISBN: 978-9975-9672-6-6
Dimensiuni: 13,2 x 20 cm
Greutatea: 0.1100

Pareri