Două Surori

Două Surori
66,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 299 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Descriere

Romanul Două surori se axează pe o temă interesantă, cea a dragostei care, prin profunzimea şi frumuseţea sa înalţă şi purifică sufletele, sapă în fiinţa omului, evidenţiind ceea ce are acesta mai frumos, mai demn, mai bun şi mai durabil.

Autorul exprimă aspiraţiile şi concepţiile sale despre acest sentiment sublim, accentuând că dragostea adevărată „e frumuseţea şi sensul vieţii pe pământ"; „fericirea şi frumuseţea eternă", ea „umple nemărginirea şi dă sens existenţei". Prin personajele plăsmuite condeierul cultivă idealul dragostei adevărate.

Conflictul principal al romanului se referă la cel al sentimentelor, al trăirilor, al dramelor interioare, accentul punându-se pe iubire, pasiune, retrăiri afective.

Sunt reliefate câteva linii de subiect, pe de o parte, relaţiile dintre tinerii de la Universitatea de Stat - Vlad, Vart, Anatol şi studentele de la Conservator - Olga, Ana, Neli şi Maria, pe de altă parte, şi tinerii muncitori de la Uzina de tractoare -Valeriu, Valentina ş.a.

Acţiunea se desfăşoară preponderent în jurul celor trei tineri - surorile gemene Olga şi Ana Orlova, venite în Moldova pentru a studia vioara, şi Vlad, un tânăr inteligent şi deştept, student la facultatea de literte a Universităţii din Chişinău, colaborator al muzeului Puşkin.

Jocul „de-a dragostea" a celor două fete care se duceau una în locul celeilalte la întâlniri se dovedeşte a fi unul periculos şi de aici începe drama celor trei şi conflictul propriu zis al romanului...-- Marcela Mardare

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 184
Editura: Pontos
Apariția: 2013
ISBN: 978-9975-51-442-2
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Greutatea: 0.2400

Pareri