Don Julian

Don Julian
193,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 599 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Carte disponibilă în:

Adresa Telefon Stoc
Bestseller din Chișinău (Telecentru) str. Drumul Viilor 36/1 022-993-992 Stoc limitat

Descriere

"Don Julián este cea mai radical subversiva capodopera a literaturii spaniole." -- Pere Gimferrer

Tripticul raului din care face parte si Don Julián, alaturi de Carte de identitate si Juan fara de tara deschide un drum nou in literatura spaniola a secolului XX, dezvaluind adevarul despre peisajul politic, moral si cultural al Spaniei franchiste si postfranchiste. Interzisa candva, apreciata apoi la adevarata ei valoare, trilogia reprezinta un veritabil monument istoric pentru poporul spaniol si literatura acestuia. Cu o structura narativa profunda, cu explorari fara limite ale limbajului, ea reprezinta totodata una dintre experientele inovatoare cele mai radicale ale literaturii spaniole contemporane.

 "Nici un scriitor nu s-a cufundat mai profund ca Goytisolo in maruntaiele textului, contopindu-se cu el i lasand sa-i curga prin vene sangele zamislirii lui." -- Jorge Semprún

"S-a spus, pe buna dreptate, ca Don Julián este cartea pe care autorul nu putea sa nu o scrie. Este cartea celei mai profunde schimbari tematice, insotita, in mod necesar, de schimbarea la fel de profunda a stilului. Este cartea marturiei sfasietoare a unui autor angoasat pana la autoanihilare, a unui autor ce se supune permanent la o analiza hiperlucida, lipsita de orice menajamente, in cautarea propriei sale identitati, marcate definitiv de rani necicatrizate. Este o carte iesita dintr-o profunda nemultumire, din suferinta si manie, din dezlantuirea simultana si virulenta a unor demoni de naturi diferite." --  Andrei Ionescu

 Despre Autor

Juan Goytisolo (n. 1931, Barcelona) face parte din galeria marilor nume ale literaturii spaniole. Ca intelectual profund implicat in tragedia tarii sale, s-a opus regimului franchist. In anul 1956, se stabileste la Paris, unde lucreaza la Editura Gallimard.

Intre anii 1969 si 1975 preda literatura in universitati din California, Boston si New York, devenind in acelasi timp un nume nelipsit din coloanele presei spaniole (in special cotidianul El País). In anul 1996, paraseste Parisul pentru Marrakech. Opera sa a fost incununata cu numeroase premii, precum Europalia (1985), Nelly Sachs (1993), Octavio Paz de Literatura (2002) si Juan Rulfo (2004).

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 240
Editura: Corint
Apariția: Noiembrie 2010
ISBN: 978-973-102-304-5
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Greutatea: 0.4200

Pareri