Doi husari (Colecția Adevărul de Lux)

Doi husari (Colecția Adevărul de Lux)

Preț de Listă: 214,00 MDL (53,50 RON)

Preț: 107,00 MDL (26,75 RON)

Economisești: 107,00 MDL (26,75 RON) (50%)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Contele Lev Nikolaievici Tolstoi a fost un scriitor, eseist, dramatist si filosof rus.
 
A fost indeosebi cunoscut printre marii gânditori ai vremii sale pentru ideile pacifiste şi reforma educaţională pe care a provocat-o în Rusia. A fost cel mai influent membru al familiei Tolstoi şi a fost văr cu Alexandr Puskin.

Prima încercare literară a lui Tolstoi a fost o traducere la „O călătorie emoţionantă prin Franţa şi Italia”, în care se observa pregnanat influenţa lui Sterne, deşi l-a respins mereu, ca fiind un scriitor malefic.

Între 1856-1861 Tolstoi a călătorit la Moscova, Petersburg şi Iasnaia, precum şi în străinătate. S-a întors dezamăgit de superficialitatea, materialismul şi egoismul burgheziei, exprimându-şi sentimentele în povestirea Trei morţi.
 
Tolstoi nu a crezut în progresul culturii vestice şi-i plăcea să-l necăjească pe Turgheniev pe această temă.
 
Cearta s-a transformat într-o adevărată dispută, în cele din urmă provocându-l pe Turgheniev la duel, dar ulterior şi-a cerut scuze, regretând gestul. Întâmplarea este cât se poate de reprezentativă pentru Tolstoi şi pentru lipsa de consideraţie în faţa superiorităţii altora şi a inteligenţei lor asumate. 

  

Despre Autor


  

Lev Tolstoi s-a nascut la Iasnaia Poliana, mosia familiei sale, fiind al patrulea din cei cinci copii ai familiei. Tatal si mama lui au au fost punctul de plecare pentru personajele Nicolai Rostov si Printesa Maria din romanul de fata.

Contemporanii sai i-au elogiat, Dostoievski consideradu-l cel mai mare romancier in viata, in timp ce Gustave Flaubert exclama „Ce artist si ce pshiholog!” Virginia Woolf l-a proclamat „cel mai mare dintre toti romancierii“, iar Thomas Mann a scris despre opera fara cusur a lui Tolstoi „rareori operele de arta au semanat atat de mult cu natura“.

Ca filosof moralist, Tolstoi s-a remarcat prin ideile sale privind non-violenta, influentand figuri proeminente ale secolului XX, cum ar fi Mahatma Gandhi si Martin Luther King.

In opera lui Lev Tolstoi, Razboi si pace ocupa un loc central.

Romanul a presupus imense eforturi creatoare, pe o perioada de 6 ani. Ciorna schitelor si variantelor care depasesc prin volumul lor textul de baza al romanului, precum si nenumaratele indreptari facute in paginile de corectura, arata proportiile muncii scriitorului care a cautat cea mai desavarsita forma de exprimare. Compozitional, imensa varietate de figuri, peste 550, si episoade este conceputa sub forma de cronica a vietii, in principal a trei familii din inalta nobilime rusa.

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă tare
Pagini: 525
Editura: Adevărul
Apariția: Noiembrie 2008
ISBN: 978-973-1999-13-5
Dimensiuni: 13 x 21 cm
Greutatea: 0.6500

Pareri