Documente privind istoria Moldovei sub ocupație militară rusă (1806-1812)

Documente privind istoria Moldovei sub ocupație militară rusă (1806-1812)
232,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 599 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Descriere

Descrierea Cărții

În volum sunt incluse 307 documente din Fondul Senatorilor, majoritatea cărora, cu puţine excepţii, sunt originale. Valoarea lor ştiinţifică este determinată şi de faptul că ele au fost descifrate din paleografia veche şi transcrise în limba română contemporană, cu păstrarea tuturor particularităţilor lingvistice şi terminologice ale fiecărui document, pentru a menţine coloritul neaoş al epocii în care au fost scrise.

Cartea mai conţine un şir de documente importante, publicate de către cercetătorul T.G. Bulat în revista „Arhivele Basarabiei". Această revistă a devenit o raritate bibliografică, iar unele documente publicate în ea lipsesc din Fondul senatorilor. A mai fost inclus un document preluat din colecţia Hurmuzaki, fiind vorba despre Manifestul împăratului Alexandru I, adresat populaţiei Principatelor în timpul intrării armatei ruse în Moldova.

Documentele incluse în acest volum pot fi utilizate pentru a elucida multiplele probleme şi aspecte ale istoriei Moldovei, care depăşesc, din punct de vedere cronologic, perioada de ocupaţie militară rusă din anii 1806-1812, inclusiv: politica promovată de Rusia faţă de Ţara Moldovei; mobilizarea forţată de către autorităţile imperiale a tuturor resurselor economice, financiare şi umane ale Principatului Moldovei pentru aprovizionarea şi deservirea armatei ruse cu provizii şi furaje, mijloace de transport şi comunicaţii, forţă de muncă, materiale de construcţie etc.

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă tare
Pagini: 488
Editura: Litera
Apariția: 2012
ISBN: 978-9975-74-304-4
Dimensiuni: 15 x 22,2 cm
Greutatea: 0.6650

Pareri