Dispariția

Dispariția
146,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 599 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Descriere

Un eveniment fericit - iminenta naştere a primului copil - se transformă într-un coşmar pentru Jane Rizzoli când aceasta se trezeşte implicată într-o luare de ostatici. O femeie găsită înecată în Hingham Bay este dusă la morgă şi închisă în camera frigorifică. Însă când medicul legist Maura Isles se uită la cadavru, trăieşte spaima vieţii sale, căci femeia considerată moartă deschide ochii.

Dusă de urgenţă la spital, aceasta omoară un agent de pază şi ia ostatici, unul dintre ei fiind Jane Rizzoli. Dar cine e această femeie disperată şi ce urmăreşte? Numai Jane poate descifra misterul - dacă va reuşi să supravieţuiască.

Cartea a fost adăugată în lucrarea "1001 de Cărți de Citit Într-o Viață", coord. Peter Boxall

Recenzie

Naratorul, un tânăr inginer din Guyana, este trimis la Dunsmere Cliff, de pe coasta Kentului, sâ coordoneze construirea unui zid de apărare, pentru a salva satul să nu se prăbuşească în mare. Un bărbat serios şi contemplativ, el închiriază o cameră în casa unei englezoaice în vârstă, dar plină de viaţă, fascinată de Africa, unde îşi petrecuse mai mulţi ani din viaţă. în timp ce bătrâna îl chestionează pe narator despre strămoşii săi africani, problema majoră din centrul romanului, şi anume „dacă poţi să te lepezi de trecut", are darul de a-l tulbura pe narator.

El începe să înţeleagă natura satului, descoperind că sub aparenţa englezismului imperturbabil zac violenţe latente, conectate la trecutul imperial al ţării. Rezultă o meditaţie profundă cu privire la condiţia Angliei, percepută ca un pământ al monumentelor şi simbolurilor naţionale, menite să servească, în final, pentru a accentua ceea ce a dispărut sau ceea ce nu a fost niciodată acceptat cu adevărat: ciocnirile din timpul imperiului, violenţa care a condus la crearea marilor opere civice şi la moartea sclavilor.

Un roman conţinând citate din lucrări ale filozofului Jacques Derrida şi discursurile fostului prim-ministru Margaret Thatcher, ar trebui, poate, să capteze atenţia numai şi din această cauză. Dar modul în care Dabydee inculcă ideea că absenţele sunt mai grăitoare decât prezenţele în structura sentimentelor naţionale britanice din perioada contemporană, face ca acest scurt roman să fie o operă serioasă şi cu rezonanţă, dincolo de stilul vioi al autorului.

-- ”1001 de Cărți de Citit Într-o Viață", coord. Peter Boxall

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Titlu Original: Disappearance
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 352
Editura: Rao
Apariția: August 2011
ISBN: 9786066090032
Dimensiuni: 11 x 18 cm
Greutatea: 0.4500

Pareri