Dinți Albi

Dinți Albi
270,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 599 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Carte disponibilă în:

Adresa Telefon Stoc
Vezi pe hartă Librăria Bestseller din Chișinău (Centru) str. Pușkin 35 068-799-933 Stoc limitat
Vezi pe hartă Bestseller din Chișinău (Telecentru) str. Drumul Viilor 36/1 022-993-992 Stoc limitat

Descriere

Castigatoare a Premiului ziarului Guardian pentru debut si a Premiului comemorativ James Tait Black pentru fictiune.

Unul dintre cele mai discutate debuturi in literatura de fictiune din ultimii ani, Dinti albi este un roman amuzant, generos, atotcuprinzator, laudat si de critici, si de cititori.

Povestind - printre multe alte lucruri - despre prietenie, dragoste, razboi, despre trei culturi si trei familii prezentate de-a lungul a trei generatii, despre un soarece maro si despre felul inselator in care trecutul se intoarce si te loveste pe la spate, Dinti albi este o carte plina de viata, tumultuoasa, care trebuie neaparat citita.

Cartea a fost adăugată în lucrarea "1001 de Cărți de Citit Într-o Viață", coord. Peter Boxall

Recenzii

"Un debut uimitor de sigur, amuzant dar şi serios. [...] M-a încântat."-- Salman Rushdie

"Extrem de amuzantă [...] inteligentă şi proaspătă."-- Literary Review

"Plină de întorsături neaşteptate, obraznică şi şmecheră."-- The New York Times

Cartea a fost adăugată în lucrarea "1001 de Cărți de Citit Într-o Viață", coord. Peter Boxall
 
Dinţi albi se deschide cu încercarea de sinucidere şi renaşterea lui Archie Jones. Archie e veteran de război, un pierde-vară şi, în general, un tip neînsemnat. El este genul de bărbat tandru, incapabil să ia o decizie fără a da cu banul. Sinuciderea sa fiind dejucată, hoinăreşte pe străzi - intoxicat cu monoxid de carbon, după o petrecere de Anul Nou. întâlneşte un înger fără dinţi, o zeiţă jamaicană pe nume Clara. Ea face parte din Martorii lui lehova şi e un nou început pentru Archie. Au o fiică pe nume Irie, care este un exemplu perfect de cetăţean britanic de tip nou, cu sânge amestecat, exploatat, multietnic, dezrădăcinat şi nemulţumit.

Samad Iqbal este un chelner bengalez într-un restaurant indian. Şi el a fost în război, unde l-a întâlnit pe Archie. Şi el are o nevastă nouă şi tânără. Un tradiţionalist, şi el caută sâ se adapteze vieţii din Anglia postbelică. Cei doi copii ai săi nu-i fac sarcina uşoară. Este obligat să-l răpească pe unul din ei şi să-l ducă în Bangladesh, pentru a-l împiedica să devină prea englez. Ancorat între istoriile gemene ale lui Archie şi Samad, Dinţi albi este o dioramă epică, întinzându-se de-a lungul mai multor decenii ale Angliei postcoloniale.

O naraţiune impregnată de accidente, destine şi dezamăgiri, romanul are ca subiecte imigraţia, asimilarea şi hibridizarea. Este despre religie, tradiţie, politici şi sfârşitul unei lumi aşa cum am cunoscut-o noi; despre regândirea a ceea ce înseamnă să fii englez, într-un peisaj care devine din ce în ce mai impersonal.

Dinţi albi, un debut magistral al unei scriitoare în vârstă de 24 de ani, este plin de personaje vibrante, fiecare cu o voce distinctă, care vorbeşte cu autenticitate. Smith scrie cu egală uşurinţă, despre dragostea dintre adolescenţi sau despre tranşeele din cel de-al Doilea Război Mondial; ea cunoaşte sufletele personajelor sale şi le tratează cu umor şi compasiune. Maturitatea şi magnitudinea talentului său par supranaturale.”

-- ”1001 de Cărți de Citit Într-o Viață", coord. Peter Boxall

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Titlu Original: White Teeth
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 568
Editura: Leda
Apariția: Ianuarie 2007
ISBN: 973-102-078-5
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Greutatea: 0.6200

Pareri