Dincolo de limita aceasta biletul își pierde valabilitatea

Dincolo de limita aceasta biletul își pierde valabilitatea
46,00 MDL (10,31 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Fragment

”Am convenit încă de la început că diferenţa de vârstă nu va fi niciodată menţionată între noi. Încă din primele zile ale legăturii noastre, ne-am înţeles că viaţa poate să vină în felul acesta în cele din urmă şi să salveze totul, că mesagerul regelui într-un ultim act al lui Moliere. Dar aveam cu treizeci şi şapte da ani mai mult ca Laura şi începeam să-mi pândesc trupul ca şi cum ar fi fost acela al unui străin care venise să-mi ia locul.”

Recenzie

Ştim de la Abriana Bittel cum încărunţeşte o blondă. De la Nora Iugă povestea cu tânărul şi sexagenara. Două excepţii care confirmă regula: cei îngroziţi de trecerea timpului — e o vorbă de duh românească pe care n-o pot reproduce aici - sunt bărbaţii, relaţia cu o femeie mult mai tânără fiind trăită cu intensitatea primei iubiri. 

Romain Gary îi consacra acestui subiect - Nota Bene: era pe când Viagra încă n-a fost inventată un roman în care umorul personajului, spumos şi de cea mai bună calitate, nu face decât să accentueze tragismul situaţiei. - Emilian Galaicu-Paun, Flux

Despre Autor

Romain Gary este un scriitor francez (ре numele adevarat Romain Kacew; 1914-1980) Licențiat al Facultății de Drept din Paris, este mobilizat în 1939 și se alatură lui Charles de Gaulle, combatând са aviator în F.F.L. (1939-1944). Ofițer al Legiunii de оnоаrе. Primul său roman, Education еurорееnnе (1945; Premiul Criticilor), valorificand experiența Rezistenței, anunța deja un mare povestitor. În 1956 obține Premiul Goncourt pentru romanul Les racines du ciel. În 1961 se retrage din diplomație, lansându-se în două proiecte de anvergură: La comedie americaine si Frere Осеаn.

În 1979 sotia sa își pune capăt zilelor, iar ultimele romane ale lui Gary lasă să planeze obsesia declinului și a bătrâneții: Audella de cette limite votre ticket n'est plus valable (1975), Claire de femme (1977), Les cerfs-volants (1980). În 1980 Romain Gary se sinucide, asumându-și într-o scrisoare postumă paternitatea romanelor Gros Calin, L'angoisse du roi Salomon și La vie devant soi (Premiul Goncourt în 1975) semnate cu pseudonimul Emile Ajar.

Detaliile Produsului

Titlu Original: Au-delà de cette limite votre ticket n'est plus valable
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 188
Editura: Cartier
Apariția: 2007
ISBN: 978-9975-79-132-8
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Greutatea: 0.2000

Pareri