Dinamica Grupului și a Echipei

Dinamica Grupului și a Echipei
227,00 MDL (56,75 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

In viata sociala si organizationala, dar si pe plan personal, grupul joaca un rol crucial: constituie cel mai important mediu de socializare si integrare sociala, iar prin intermediul sau, individului i se ofera securitate si mijloace de afirmare si valorizare.

Lucrarea trateaza o tema cu aplicatii numeroase in arii din ce in ce mai diverse, de la gestiunea prin proiecte la mobilitatea inter? si intraorganizationala. Astfel, la tehnici de dinamica grupului se recurge atunci cind se instaleaza o noua echipa de conducere, cind se doreste o schimbare in interiorul unui grup deja constituit, cind se intentioneaza o noua viziune asupra resurselor umane sau cind grupul de decizie doreste sa reformeze comunicarea dintr-o organizatie.

Cuprins: Grupul in psihologia sociala • Grupul ca obiect de reflexie • Grupul restrins • Functiile grupului • Munca in echipa • Echipa si echipierii • Echipa de inalta performanta si dusmanii ei • Un produs mereu tinar: grupul de discutie sau de la cuvint la legaturi • Exercitii • Paradigma grupala in cultura romana

 Despre Autor 

Adrian Neculau este profesor emerit la Universitatea „Al.I. Cuza” din Iasi si preda cursuri de psihologie sociala, memorie sociala si dinamica grupului. A fondat Laboratorul „Psihologia cimpului social”, care dezvolta relatii de colaborare cu unitati de cercetare similare din importante universitati europene, a facut parte din mai multe echipe de cercetare europene preocupate de studiul reprezentarii sociale a saraciei, puterii sau minoritarilor si este membru in comitetul executiv al retelei European PhD on Social Representations and Communication and So.Re.Com. THEmatic NETwork la Universitatea „La Sapienza” din Roma.

Coordoneaza doua colectii la editura Polirom (Collegium. Psihologie si Psihologie aplicata) si revista Psihologie sociala. Este membru in comitetul stiintific al mai multor reviste romanesti si europene de psihologie.A coordonat doua manuale universitare de psihologie sociala si a publicat mai multe studii in reviste europene de specialitate.

Dintre lucrarile publicate mentionam : Liderii in dinamica grupurilor (1977), Memoria pierduta (Polirom, 1999), Urmele timpului. Iluzii romanesti, confirmari europene (dialog cu Serge Moscovici) (Polirom, 2002), Educatia adultilor (Polirom, 2004), Viata cotidiana in comunism (Polirom, 2004), Dinamica grupului si a echipei (Polirom, 2007) si Un psiholog in Agora (Polirom, 2010).

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 344
Editura: Polirom
Apariția: 2007
ISBN: 978-973-46-0542-2
Dimensiuni: 16 x 23,5 cm
Greutatea: 0.3000

Pareri