Din Copilarie (Ediție ilustrată)

Din Copilarie (Ediție ilustrată)
43,00 MDL (8,64 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

„... Calcasem nu stiu ce regula si mi s-a atras atentia sa nu mai fac niciodata asa ceva, spunandu-mi-se ca pedeapsa pentru recidiva este bataia cu biciul. Totusi, am gresit din nou, si miss Horr mi-a poruncit sa ma duc sa caut o nuia si sa i-o aduc. Am fost bucuros ca mi-a incredintat mie sarcina asta, fiindca ma socoteam in stare sa aleg o nuia potrivita cu mai mult discernamant decþt oricare altul.

Scormonind in tarana, am gasit o aschie veche de stejar, lata de doua degete, groasa de un sfert de deget si indoita usor la un capat, lasata pesemne de un dogar. Mai erau pe acolo cateva aschii frumusele, de acelasi soi, dar am ales-o tocmai pe aceasta, cu toate ca era putreda.I-am adus-o domnisoarei Horr, i-am inmanat-o si am ramas in fata ei, cu o mutra smerita si resemnata, menita sa-si castige ingaduinta si simpatie, ceea ce insa nu s-a intamplat...“

Cuprins:

• Din copilarie
- Rugaciunea pentru turta dulce
- Hipnotizatorul
- Cum am castigat trei dolari
- Stirea despre moartea mea

• Bancnota de un milion de lire

Mark Twain (n. 30 noiembrie 1835 – 21 aprilie 1910) a fost un scriitor, satirist și umorist american, autorul popularelor romane „Aventurile lui Tom Sawyer”, „Prinț și cerșetor”, „Aventurile lui Huckleberry Finn” și „Un yankeu la curtea regelui Arthur”.

În ciuda problemelor sale financiare, Twain a fost renumit pentru umorul și buna sa dispoziție, datorită cărora s-a bucurat de o popularitate imensă în întreaga lume. La apogeu, el a fost probabil cel mai popular american din acea vreme. În 1907, publicul s-a înghesuit la Expoziția Jamestown doar ca să-l zărească pe Mark Twain.

S-a bucurat de prietenia mai multor celebrități, între care autorul și criticul literar William Dean Howells, politicianul și autorul Booker T. Washington, inginerul și inventatorul Nikola Tesla, scriitoarea Helen Keller și magnatul Henry Huttleston Rogers. Autorul american William Faulkner a scris despre Twain că a fost „părintele literaturii americane”. - Wikipedia

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 127
Editura: Regis
Apariția: Februarie 2015
ISBN: 978-973-96181-0-6
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Greutatea: 0.1100

Pareri