Didactica Literaturii Române

Didactica Literaturii Române
230,00 MDL (57,50 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Editia a II-a revazuta si adaugita.

Didactica literaturii romane raspunde in primul rind nevoilor studentilor care fac practica pedagogica si profesorilor incepatori care urmeaza cursuri de perfectionare sau se pregatesc sa sustina examenele de definitivare si de obtinere a gradului didactic II.

Sint prezentate notiuni fundamentale si sint exemplificate momente si etape distincte ale procesului didactic, promovindu-se parteneriatul, activizarea si cooperarea, strategiile interactive. Modelele de proiecte didactice prezente la finalul lucrarii pot fi folosite de tinerii profesori pentru organizarea lectiilor.

Cuprins: Curriculumul si produsele curriculare specifice disciplinei limba si literatura romana • Proiectarea la limba si literatura romana • Moduri de desfasurare si organizare a activitatii didactice • Metode si procedee folosite in studierea literaturii • Mijloacele didactice la ora de literatura • Evaluarea la ora de literatura

Despre Autor

Emanuela Ilie este cadru didactic universitar la Catedra de Literatura romana „G. Ibraileanu” a Facultatii de Litere din cadrul Universitatii „Al.I. Cuza”, Iasi. Doctor in filologie din 2006, cu o teza intitulata Alteritatea in proza romaneasca interbelica. Redactor la Poezia, colaborator cu rubrici permanente la Convorbiri literare, Dacia literara, Revista romana s.a. Peste 150 de articole, studii, recenzii publicate in reviste de cultura literara.

Organizator al Colocviului National de Didactica Limbii si Literaturii Romane „Const. Parfene”, care se desfasoara, din 2004, la Iasi sau Vaslui. Membru fondator sau coordonator al mai multor proiecte scolare interdisciplinare, in parteneriat cu diferite licee din Iasi (Liceul Teoretic „Garabet Ibraileanu”, Liceul Teoretic „Miron Costin”).

A publicat: Didactica literaturii. Metode (2006), Elemente de didactica literaturii romane (ed. I, 2007), Hieroglifele poetilor (2008, critica literara, Premiul „Malin Tacu” pentru debut la Salonul International de Carte Romaneasca, Iasi, octombrie 2008).
Adresa de contact: [email protected]

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 288
Editura: Polirom
Apariția: 2008
ISBN: 978-973-46-1212-3
Dimensiuni: 16 x 23,5 cm
Greutatea: 0.3000

Pareri