Didactica Limbii și Literaturii Române

Didactica Limbii și Literaturii Române
267,00 MDL (66,75 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Volumul vine in sprijinul cadrelor didactice care doresc sa sustina examenele de definitivare sau de obtinere a gradului didactic II, precum si al studentilor ce urmeaza modulul pedagogic, oferind informatii complete si actualizate cu privire la predarea limbii si literaturii romane. Prezentarile teoretice ale curriculumului, ale metodelor de predare si de evaluare sint completate de scheme, tabele sintetice si exemple practice, cu un accent special pe noile stiluri de abordare a actului didactic.
 
In anexe, cei interesati gasesc programa scolara pentru disciplina optionala „tehnici de redactare a unor compuneri” si mai multe modele de proiecte didactice atit pentru limba, cit si pentru literatura romana.
 
Din cuprins:
Curriculumul si produsele curriculare specifice disciplinei limba si literatura romana • Moduri de organizare si desfasurare a activitatii didactice • Metode si procedee utilizate in studierea limbii si literaturii romane • Evaluarea la ora de limba si literatura romana • Teoria inteligentelor multiple la ora de limba si literatura romana • Limba si literatura romana intr-o viziune inter-, pluri- si transdisciplinara • Elemente de didactica lecturii


Despre Autor

Emanuela Ilie este conferentiar universitar doctor la Catedra de literatura romana din cadrul Facultatii de Litere, Universitatea „Al.I. Cuza”, Iasi. A participat, ca expert formator, la importante proiecte nationale si granturi ce au vizat formarea initiala sau continua a cadrelor didactice din invatamintul preuniversitar.

Este membru al Uniunii Scriitorilor din Romania si al ALGCR, redactor la revistele Poezia,Contact internationalZon@ literara si Revista romana, colaborator, cu rubrici permanente, la Convorbiri literare si Epifania. A primit mai multe premii pentru critica literara, intre care: Premiul pentru debut la Salonul International de Carte Romaneasca (2008); Premiul pentru debut al revistei Convorbiri literare (2009); Premiul pentru critica al APLER (2009); Premiul pentru critica literara al revistei si Editurii Contact International (2011); Premiul pentru critica literara al Uniunii Scriitorilor din Romania, filiala Iasi (2012).

Pentru activitatea didactica, Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania i‑a decernat, in 2014, distinctia de Profesor Bologna. Volume publicate:Didactica literaturii. Metode (2006); Elemente de didactica literaturii romane (2007); Hieroglifele poetilor (2008); Basarab Nicolescu. Eseu monografic (2008, 2009); Dictionarul critic al poeziei iesene contemporane. Autori. Carti. Teme (2011, 2013); Fantastic si alteritate (2013). La Editura Polirom a mai publicat Didactica literaturii romane. Fundamente teoretico‑aplicative (2008).

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 336
Editura: Polirom
Apariția: Iunie 2014
ISBN: 978-973-46-4731-6
Dimensiuni: 16 x 23,5 cm
Greutatea: 0.3500

Pareri