Dicţionarul proverbelor româneşti + CD

Dicţionarul proverbelor româneşti + CD
122,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 599 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Carte disponibilă în:

Adresa Telefon Stoc
Bestseller din Chișinău (Telecentru) str. Drumul Viilor 36/1 022-993-992 Stoc limitat

Descriere

Descrierea Cărții

Dicţionarul s-a realizat pe baza marii lucrări colective „Dicţionarul tezaur al proverbelor româneşti” păstrat la institutul „Arhiva de folclor a Academiei Române” din Cluj-Napoca şi redactat de Ion Cuceu, Virgiliu Florea şi Ion Taloş.

Conţinutul volumului de faţă este compus din 7777 de texte, însoţite de trimiteri la sursă (localitate, zonă, culegător sau colecţionar) şi uneori de contextualizări explicative. Este sistematizat pe baza principiului cuvintelor-cheie – cele mai multe, substantive, verbe şi adjective – principiu ce permite utilizarea rapidă şi eficientă a dicţionarului. La rândul lor, cuvintele-cheie sunt organizate alfabetic, pentru a facilita căutarea.

Astfel, dicţionarul poate fi utilizat nu numai de către cei interesaţi să găsească un proverb sau o zicătoare, dar şi de către cei direct interesaţi de specificul paremiologic al fiecărei zone geografice de pe teritoriul tării noastre, sau în ce măsură un culegător sau altul a contribuit la constituirea repertoriului naţional de proverbe.

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă tare
Pagini: 346
Editura: Litera
Apariția: 2008
ISBN: 973-675-306-0
Dimensiuni: 14 x 17,5 cm
Greutatea: 0.4000

Pareri