Dicționar Universal de Muzică + CD

Mai multe poze

Dicționar Universal de Muzică + CD

Preț de Listă: 216,00 MDL (54,00 RON)

Preț: 172,80 MDL (43,20 RON)

Economisești: 43,20 MDL (10,80 RON) (20%)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Descrierea Cărții

Dicţionarul universal de muzică, apărut sub coordonarea dirijorului, profesorului, muzicologului şi diaconului Jean Lupu, este o apariţie extrem de utilă tuturor celor care iubesc muzica. Colectivul de autori e alcătuit din muzicieni de marcă: Daniela Caraman-Fotea, Nicolae Racu, Eugen-Petre Sandu şi Gabriel-Constantin Oprea.

Nu este însă o carte care se adresează în exclusivitate melomanilor. Deşi alcătuită cu rigoare ştiinţifică, lucrarea se adresează atât publicului larg, cât şi celor direct interesaţi de fenomenul muzical. Pentru prima dată în România, pe lângă termenii specifici genurilor academice, dicţionarul vă propune noţiuni din sfera rock, pop, jazz, folk, alături de cele din folclor şi din muzica religioasă.

Cu toate acestea, ponderea acordată muzicii clasice este substanţială. Lucrarea, apărută în condiţii grafice excelente, are o importantă componentă educativă, descrie exhaustiv lumea muzicii, a termenilor săi fundamentali. Exemplificările folosite îl ajută pe cititor să înţeleagă mai bine o anumită lucrare muzicală.

Conţine numeroase fotografii pentru ilustrarea diferitelor instrumente muzicale prezentate. Un index alfabetic al muzicienilor amintiţi în cuprins, cu o succintă prezentare a fiecăruia, întregeşte lucrarea. Aceasta conţine, de asemenea, CD-ul cu aplicaţia electronică a textului cărţii. Cartea este un instrument de lucru esenţial pentru toţi cei care iubesc muzica, fie că sunt specialişti sau melomani.

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă tare
Pagini: 366
Editura: Litera
Apariția: Iunie 2008
ISBN: 978-973-675-391-6
Dimensiuni: 13 x 17,5 cm
Greutatea: 0.4500

Pareri