Dicționar Ortografic Școlar

Dicționar Ortografic Școlar
60,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare prin Curier
  • În Chișinău: 24 de ore
  • În Moldova: 2-3 zile

Grăbește-te, produs cu stoc limitat!

Descriere

Descrierea Dicționarului

În prefaţa lucrării sunt expuse principalele norme ortografice, ortoepice şi morfologice ale limbii române, punându-se accentul pe cele mai importante modificări recomandate de ediţia academică. Volumul mai cuprinde o anexă cu cca 1 200 de nume proprii, precum şi punctuaţia limbii române pe scurt.

”A le pretinde vorbitorilor de limba română şi, în primul rând, elevilor, în secolul computerului, să cunoască ortografia (de la gr. orthos „corect" + gra-phein „a scrie") pe motiv că aceasta este o datorie de cetăţean, chiar un omagiu adus limbii, nu ar fi decât un simplu slogan. Cu toate acestea, competenţa de scriere (şi de pronunţare) corectă a unui text este, indiscutabil, un indiciu al nivelului de cultură al unei persoane. A scrie greşit cuvintele şi locuţiunile, dar mai ales a insista în una şi aceeaşi greşeală, scade mult din autoritatea unei personalităţi.” - Autorii

Despre Autori

Elena Ungureanu - cercetător ştiinţific superior, doctor, conferenţiar cercetător, specialitatea Limba română.
Aliona Zgardan-Crudu - dr. în filologie, conferenţiar universitar, şefa Catedrei de Limba Română la Facultatea de Filologie a Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă” din mun. Chișinău.

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 376
Brand: Știința
Apariția: 2010
ISBN: 978-9975-67-656-4
Dimensiuni: 13 x 19,50 cm
Greutatea: 0.4000

Pareri