Dicționar de termeni și expresii juridice latine. Ediția 2

Dicționar de termeni și expresii juridice latine. Ediția 2

Preț de Listă: 320,00 MDL (80,00 RON)

Preț: 160,00 MDL (40,00 RON)

Economisești: 160,00 MDL (40,00 RON) (50%)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Dicționarul se dorește a fi un instrument util, pus la dispoziția juriștilor cu scopul informării asupra unora din cele mai folosite expresii latine, dar și prin posibilitatea de a parcurge într-o sinteză echilibrată aproape toate instituțiile majore ale sistemului de drept.

Deși expresiile au fost preluate așa cum s-au transmis până azi, totuși nu s-a urmărit analizarea acestora din perspectiva principiilor dreptului roman, ci studierea sensului și a semnificațiilor prezente.

În cele mai multe cazuri expresiile au fost analizate din două perspective: pe de o parte, din perspectivă istorică s-a urmărit punctarea evoluției respectivei instituții juridice în diverse etape ori izvoare juridice, iar pe de altă parte, identificarea semnificației acestora în diversele ramuri ale dreptului contemporan. De asemenea, de subliniat că o perspectivă interesantă a lucrării o constituie prezentarea principalelor opere juridice europene, antice și medievale, scrise în limba latină.

Ca și diferențe față de prima ediție a lucrării, dorim a menționa identificarea textului de lege corespondent atât din Codul civil din 1864, cât și din Noul Cod civil, precum și inserarea unor referințe bibliografice menite a-i ajuta pe cei interesați de o abordare aprofundată a respectivelor expresii.

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 336
Editura: C. H. Beck
Apariția: August 2011
ISBN: 978-973-115-943-0
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Greutatea: 0.3900

Pareri