Dicționar de Drept. Procesual Penal

Dicționar de Drept. Procesual Penal
50,00 MDL (12,50 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Volumul ”Dicționar de Drept Procesual Penal” are menirea să servească în calitate de un veritabil instrumentariu pentru specialiștii teoreticieni și practicieni în materia procedurii penale.

Adoptarea Codului de Procedură Penală al Republicii Moldova a determinat necesitatea elaborării și tratării teoretco-științifice adecvate a expresiilor și terminilor utilizați în textul normativ. Textul a fost corelat cu doctrinele existente în acest domeniu și, bineînțeles, cu practica judiciară acumulată.

Schimbările politice și social-economice din ultimele decenii, procesele integraționiste aflate în derulare, democratizarea societății, au influiențat în mod direct și politica penală a statului Republica Moldova, atît cea promovată în domeniul justiției penale, cît și cea reflectată în activitatea organelor dse urmărire penală și a instanțelor judecătorești cu participarea părților și a altor persoane desfășurată în conformitate cu prevederile Codului de Procedură Penală.

Considerăm că Dicționarul de Drept Procesual Penal se înscrie printre valoroasele lucrări consacrate procesului penal, care va servi cu interes și utilitate atît studenților facultăților de drept, cadrelor didactice, cît și celor antrenați în înfăptuirea actului de justiție. -- Dr.hab.,prof.univ. Valeriu Cușnir, Conf.univ., dr Viorel Berliba

Detaliile Produsului

Titlu Original: Dicționar de Drept Procesual - Penal
Titlu în Traducere: N/A
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 248
Editura: Pontos
Apariția: 2012
ISBN: 978-9975-51-351-7
Dimensiuni: 14 x 20 cm
Greutatea: 0.3140

Pareri