Dicționar al Greșelilor de Limbă. 4270 de Articole. Ediția a II-a, Revăzută și Adăugită

Dicționar al Greșelilor de Limbă. 4270 de Articole. Ediția a II-a, Revăzută și Adăugită
288,00 MDL (67,59 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Dicţionarul greșelilor de limbă nu se poate confunda cu niciunul dintre îndreptarele și ghidurile de exprimare apărute în spaţiul edi­torial românesc în ultimele decenii. E diferit prin obiect (urmărind abaterile de la normă pe un teritoriu larg: atît în Republica Moldova, cît și în România) și prin dimensiuni (impresionante), dar mai ales prin metodă, prin felul în care își întîmpină și își convinge destinatarii.

E un instrument extrem de util pentru vorbitorii dornici să stăpînească registrul standard al limbii române; în același timp, pentru cercetători, e o sursă valoroasă de informaţii despre starea reală a limbii actuale… -- Rodica Zafiu

Despre Autor

Valentin Guțu, născut la 27 martie 1954 în satul Măcăreuca, judeţul Soroca, a absolvit Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă" din Chişinău (1977). Este redactor la Editura „Cartier" şi stilizator la săptămînalul „Literatură şi artă". Membru al Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova.

A publicat tablete şi articole de cultivare a limbii in reviste şi în cărţi de specialitate, proză scurtă în revistele „Literatură şi artă", „Contrafort", „Viaţa Basarabiei", „Vatra". în 1998, la Editura „Arc" din Chişinău a apărut ediţia I a Dicţionarului greşelilor de limbă.

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă tare
Pagini: 896
Editura: Cartier
Apariția: 2014
ISBN: 978-9975-79-881-5
Dimensiuni: 17 x 24,7 cm
Greutatea: 1.4500

Pareri

Bestseller.md îți mai recomandă: