Dictatorul şi Hamacul (Top 10+) [Carte de Buzunar]

Dictatorul şi Hamacul (Top 10+) [Carte de Buzunar]
144,00 MDL (28,94 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Traducere de Daniel Nicolescu.

Intr-o Brazilie pietrificata in cutume paternaliste, un dictator petrecaret isi naimeste o sosie si pleaca pe Riviera franceza sa-si toace banii.

Sosia isi tocmeste o alta sosie care, la rindul ei… Povestea celei de-a doua sosii devine, in fapt, polul magnetic al romanului. Sedusa aproape patologic de magia cinematografului, aceasta se da drept Charlie Chaplin, dar lumea o ia drept Rudolph Valentino, a carui dublura devine in studiourile hollywoodiene. 

Dictatorul si hamacul e ca un joc de matriosti in care fiecare personaj ascunde un altul si se ascunde in altcineva, o meditatie despre identitate si instrainare de sine. Adaugind la toate acestea aventura scrierii romanului, punerea lui ingindurat-ironica in abis, Pennac povesteste, de fapt, ce inseamna fascinatia puterii prin arta, fie ca e vorba de cinematograf sau de literatura.


Recenzii


 

"Nu degeaba il iubesc cititorii pe Daniel Pennac! Are sarm, cind sta sa povesteasca, si o imaginatie fabuloasa a intorsaturilor de situatie, care te lasa nauc si incintat. In asemenea conditii, pina si trucurile de constructie din Dictatorul si hamacul, artificioase si voit ostentative, par mai degraba niste giumbuslucuri inspirate, iar savantul joc de-a fictiunea, pe care-l practica aici scriitorul – o magica ghidusie."  -- Claudiu Constantinescu, 7 octombrie 2005, Dilema Veche

"Prin intermediul unui joc de marionete, in care fiecare personaj ascunde un altul si se ascunde in altcineva, autorul propune o meditatie despre identitate si alteritate, despre fascinatia puterii prin arta, fie ca e vorba de cinematograf sau de literatura." -- Ana-Maria Onisei1 aprilie 2006, Suplimentul de cultură


Despre AutorUnul dintre ce mai iubiti scriitori francezi contemporani, Daniel Pennac s‑a nascut in 1944, in Maroc. Si‑a petrecut copilaria in Africa si in Asia. A obtinut licenta in litere la Nisa si, asa cum el insusi declara, „de vreme ce nu voiam sa ma fac ziarist, am devenit profesor de franceza”.

Debuteaza in 1973 cu un pamflet intitulat Cui serveste serviciul militar? In 1979 scrie impreuna cu romanul Tudor Eliad doua romane politice burlesti in maniera lui Ilf si Petrov: Copiii Ialtei si Mos Craciun. In 1985, dupa o calatorie in Brazilia si in urma unui pariu, publica la prestigioasa editura Gallimard romanul La capcaunii veseli (Polirom, 2002, 2012), actul de nastere al celebrului Benjamin Malaussene. Ii vor urma Zina carabina (1987; Polirom, 2003), Micuta vinzatoare de proza (1989; Polirom, 2004), distins cu premiul Livre Inter, Domnul Malaussene (1995), Domnilor copii (1997, ecranizat in acelasi an), Fructele pasiunii (1999; Polirom, 2004) si Dictatorul si hamacul, romane ale caror tiraje depasesc un milion de exemplare.

Pennac este, de asemenea, autorul unui eseu extrem de hazliu intitulatCa un roman (1992), in care le aminteste celor care poate au uitat faptul ca lectura, asemenea iubirii, lungeste viata. In iunie 2002 i-a fost decernat Premiul International Grinzane Cavour, iar in 2008 marele premiu Metropolis bleu pentru intreaga sa cariera.

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 336
Editura: Polirom
Apariția: Octombrie 2014
ISBN: 978-973-46-4889-9
Dimensiuni: 10,6 x 18 cm
Greutatea: 0.3000

Pareri