Dicționar al Greșelilor de Limbă

Dicționar al Greșelilor de Limbă
27,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 599 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Carte disponibilă în:

Adresa Telefon Stoc
Vezi pe hartă Bestseller din Chișinău (Telecentru) str. Drumul Viilor 36/1 022-993-992 Stoc limitat

Descriere

Dicţionarul fixează majoritatea greşelilor de limbă comise în specificul spaţiu basarabean. Materialul este ordonat alfabetic şi inclus în două coloane (greşit respectiv corect), „cu menţiunile strict necesare referitoare la sensuri, sferă de folosire sau frecvenţă.

Despre cartea de faţă se poate spune cu îndreptăţire că umple un gol în cultura din Republica Moldova, nu pentru că nu ar exista lucrări de cultivare a limbii care să fi înregistrat şi comentat majoritatea faptelor inventariate acum, ci pentru că ea le prezintă în forma cea mai practică — în acelaşi timp comodă şi eficientă—pentru cititorul grăbit din zilele noastre : aceea a unui dicţionar de echivalenţe, cu materialul ordonat alfabetic după unităţile din uz care nu aparţin limbii literare actuale (coloana din stînga) şi cu indicarea directă a corespondentului sau corespondentelor literare, fără discuţii, ci doar, uneori, cu menţiunile strict necesare referitoare la sensuri, sferă de folosire sau frecvenţă.

Este vorba deci de un instrument de informare rapidă pe care îl va putea folosi uşor, fără condiţia unei pregătiri de specialitate, oricine vrea să-şi îmbunătăţească exprimarea. Trebuie numai să vrea cu adevărat! -- Mioara Avram

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 284
Editura: Arc
Apariția: 2010
ISBN: 9975-61-046-3
Dimensiuni: 11 x 17,5 cm
Greutatea: 0.2100

Pareri

Bestseller.md îți mai recomandă: