Diavolul este Politic Corect

Diavolul este Politic Corect
119,00 MDL (29,89 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Cartea Diavolul este politic corect, este un roman SF al Ieromonahului Savatie Baștovoi. Acțiunea romanului se derulează într-un viitor neprecizat, însa deloc indepărtat, iar povestea are un fir ușor de urmarit. Personajul principal, Iacob Kohner, un adult în varstă de 40 de ani, își caștigă existența jucând în reclame și își pierde timpul utilizând diferite rețele de socializare.

Cu toate acestea, eroul cărții nu este asemenea celorlalți, fiindcă visează cu ochii deschisi să se elibereze de automatismele sociale și să își canalizeze preocuparile spre altceva. În momentul în care mama sa a fost eutanasiata conform legii, la implinirea vârstei de 65 de ani, lăsându-i moștenire o Biblie, viața i s-a schimbat în mod excepțional. Iacob se fixează în învățăturile Bibliei și se bucură de prietenia sinceră a unui om cu care are multe puncte comune și ajunge să înțeleagă mutilarea sistematică a umanității prin intermediul tehnologiei si internetului.

El are privilegiul de a cunoaște un bătrân, care va avea rolul unui părinte călăuzitor și îi va influența fundamental cursul vietii. Botezat și cu sufletul aproape de Dumnezeu, eroul ințelege că forța motrice a umanității este credința si trăirea creștină.

 

Despre Autor

Ieromonahul Savatie Baștovoi, pe numele său de mirean Ștefan Baștovoi, s-a născut la 4 august 1976 la Chișinău în familia unui profesor de filozofie, propagandist al ateismului științific. Până la călugărie, a fost ancorat în concepțiile tatălui său. A absolvit Liceul de Artă „Octav Băncilă” din Iași. Când era în clasa a XII-a, a fost internat la Spitalul Socola, unde a scris ciclul Un diazepam pentru Dumnezeu, care l-a consacrat ca poet. Ulterior, a obținut premiile revistelor Convorbiri literare, Timpul, Dacia literară.

Începind cu 1993, a publicat poezie, povestiri, fragmente de roman, eseuri și articole în cele mai importante reviste literare din România și Basarabia. Între anii 1996-1998 a fost student la Facultatea de Filozofie a Universității de Vest din Timișoara, pe care a abandonat-o. În 1999 a fost tuns în monahism, primind numele de Savatie. La 28 octombrie 2000 a fost hirotonit ierodiacon, iar pe 4 august 2002 ieromonah. Astăzi viețuiește la Mănăstirea «Noul Neamț» din satul Chițcani, situat între Tiraspol și Bender, Transnistria (parte desprinsă din cadrul Republicii Moldova).

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 192
Editura: Cathisma
Apariția: Noiembrie 2010
ISBN: 973-88443-7-7
Dimensiuni: 11,7 x 20,8 cm
Greutatea: 0.1800

Pareri