Dezvoltare Personală și Socială. Eseuri și Convorbiri despre Viață. Conține 2 CD-uri audio

Dezvoltare Personală și Socială. Eseuri și Convorbiri despre Viață. Conține 2 CD-uri audio
227,00 MDL (50,89 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Prefata de Mihai Gotiu.

Contine 2 CD-uri audio.
 
Psihologul Daniel David ofera in eseurile si convorbirile sale sfaturi practice pentru o mai buna autocunoastere, pentru promovarea sanatatii si preventia tulburarilor de natura psihologica, pentru imbunatatirea abilitatilor profesionale si a vietii sociale. „Pastilele psihologice” pe care le recomanda si analiza critica a societatii rominesti sub aspect politic sau educational sint utile specialistilor in politici publice si tuturor celor interesati de dezvoltarea personala, care pot invata sa fie mai buni atit in calitate de cetateni, cit si ca indivizi.
 
Din cuprins:

Cum sa fim fericiti. Un scurt ghid de bune practici • Cum sa murim bine si frumos. Un scurt ghid de bune practici • Despre prostie. Omul intre homo sapiens si homo stupidus • Despre patriotism. Ce inseamna astazi sa fii un bun patriot romin? • Scurt eseu despre onoare si curaj • Cele 10 stigmate ale valorii in mediul academic rominesc • Scurte consideratii despre ce este un intelectual


Despre Autor 

Daniel David este profesor „Aaron T. Beck” universitar doctor, director al International Institute for the Advanced Studies of Psychotherapy and Applied Mental Health, al Scolii Doctorale „Psihodiagnostic si Interventii Psihologice Validate Stiintific” din cadrul Universitatii „Babes‑Bolyai” si al Centrului Romin de Psihoterapie Cognitiva si Rational‑Emotiva si Comportamentala (afiliat cu Albert Ellis Institute, SUA) din Cluj‑Napoca.

De asemenea, este profesor asociat (adjunct professor) la Icahn School of Medicine at Mount Sinai, New York, SUA, si director al programului de cercetare din cadrul Albert Ellis Institute din SUA, fiind psihologul din Rominia cu numarul cel mai mare de citari in literatura de profil.

Ca practician, este psiholog principal in psihologie clinica si psihoterapie acreditat de Colegiul Psihologilor din Rominia si supervizor in psihoterapie acreditat de Albert Ellis Institute (diplomate) si de Academy of Cognitive Therapy (diplomate) din SUA. Este directorul fondator al Clinicii Universitare de Psihologie „Babes‑Bolyai – PsyTech” si presedintele fondator al Asociatiei de Psihoterapii Cognitive si Comportamentale din Rominia.

Ca manager de stiinta, in 2005 a fost consilier pe probleme de cercetare al ministrului Educatiei si Cercetarii si este expert al European Science Foundation. De acelasi autor, la Editura Polirom au mai aparut Psihologie clinica si psihoterapie. Fundamente (2006), Metodologia cercetarii clinice. Fundamente (2006), Tratat de psihoterapii cognitive si comportamentale (ed. I, 2006; ed. a II‑a revazuta si adaugita, 2012) si Fundamente de psihologie evolutionista si consiliere genetica. Integrari ale psihologiei si biologiei (in colab., 2007).

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 200
Editura: Polirom
Apariția: Iulie 2014
ISBN: 978-973-46- 4492-6
Dimensiuni: 16 x 23,5 cm
Greutatea: 0.4000

Pareri