Despre reducerea artelor la teologie (Ediție bilingvă)

Despre reducerea artelor la teologie (Ediție bilingvă)

Preț de Listă: 122,00 MDL

Preț: 61,00 MDL

Economisești: 61,00 MDL (50%)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Tratatul reprezintă un arbore al ştiinţelor creat de Sfântul Bonaventura în prelungirea viziunii despre sistemul educaţiei propus de Hugo de Saint Victor în secolul al XII-lea, în Didaskalikon.

Simultan, tratatul gândito­rului franciscan este o expresie a misticii şi filosofiei subiectivităţii de origine augustiniană, dar şi o luare de poziţie în problema adevărului, care poate fi pusă în legătură cu disputele pariziene de la sfârşitul secolului al XIII-lea privind tipul de adevăr angajat de diferitele ştiinţe particulare şi locul teologiei în domeniul cunoaşterii.   

  
  
Despre Autor
 
Bonaventura (Giovanni di Fidanza, 1217/1221-1274), sanctificat de Biserica Catolica, doctor al Bisericii, filosof si teolog medieval, a facut parte din Ordinul franciscan si a fost cardinal. A scris, intre altele, o biografie a Sfintului Francisc din Assisi, intitulata Legenda maior si acceptata ca biografie oficiala de catre ordinul franciscan, un comentariu extins la Cartea sentintelor a lui Petrus Lombardus si un volum in care apara invatamintul teologic al vremii. 
 
De perfectiones evangelicae. Itinerarium mentis in Deum, scrisa in 1259, este principala lucrare de mistica a lui Bonaventura.

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Titlu Original: De Reductione Artium ad Theologiam
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 128
Editura: Univers Enciclopedic Gold
Apariția: Ianuarie 2010
ISBN: 978-606-8162-34-8
Dimensiuni: 11,5 x 16 cm
Greutatea: 0.1900

Pareri