Despre Omul Frumos

Despre Omul Frumos

Preț de Listă: 150,00 MDL (37,50 RON)

Preț: 75,00 MDL (18,75 RON)

Economisești: 75,00 MDL (18,75 RON) (50%)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

”După atâta amar de băşcălie şi deznădejde, de autoflagelare, a sosit ceasul să spună cineva, pătrunzător şi adecvat, că nu este chiar o nenorocire să fii român. Dimpotrivă. Dan Puric are o alcătuire orfică - aceasta fiind opusul retoricii. Flautul său fermecat vine din adâncurile naţiei şi are afinităţi organice cu interogaţiile pe care şi le-au pus în acelaşi sens intelectualii interbelici.

Numai că el nu foloseşte semnul întrebării. Spre deosebire de cărturarii prezentului, Dan Puric aduce cu sine afirmaţia, lăsând dubiile şi aporiile pe seama belferilor. Recurge la memorie şi reaminteşte că în trecutul nostru recent există gropile comune ale unor martiri pe care le opune gropii de la Glina, carnavalului şi măscărilor mediatice. Leagă naţia de Dumnezeu cât se poate de strâns şi nu vede în români indivizi, ci persoane.

Dan Puric n-a apărut întâmplător acum. Cu o vorbă a lui Iorga: Vremea l-a scos în cale.” - Dan Ciachir

Recenzie

“După succesul imens (peste 80 000 de exemplare vândute) al primei lui carți, Cine suntem?, apărute cu doi ani în urmă, actorul Dan Puric vine cu o carte care începe franc cu „România este o țară neodihnită”. Firescul și creștinismul necrispat, inteligența neostentativă și patriotismul/naționalismul/umanismul de bun-simț îl plasează în afara taberelor intelighenției românești.

Dragostea pentru oameni și dragostea pentru Dumnezeu sunt necondiționate. Este textul unui om liber (o libertate interioara atât de viguroasă încât aproape o poți pipăi)"

-- Gheorghe Erizanu, editor, autorul lucrării ”Ce spun cărțile”

Video: Dan Puric


Despre Autor

Dan Puric (n. 12 februarie 1959) este un actor și regizor român care a jucat atât în teatru, cât și în film. Spectacolele sale - Toujours l'amour, Made in Romania, Costumele, Don Quijote - au fost reprezentate în mai multe țări. În film, a jucat rolul principal în coproducția româno-sârbă Broken Youth.

În 2008 a publicat, la editura Platytera din București, cartea Cine suntem sau despre taina identității personale și comunitare trăită și exprimată în și prin persoana autorului. Urmează cărțile Omul frumos în 2009 și Fii demn! în 2011.

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 173
Editura: Campania Dan Puric
Apariția: 2009
ISBN: 978-973-0-06382-0
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Greutatea: 0.3000

Pareri