Despre moarte și a muri. Harta marii transformări

Despre moarte și a muri. Harta marii transformări

Preț de Listă: 208,00 MDL

Preț: 104,00 MDL

Economisești: 104,00 MDL (50%)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 299 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Descriere

Cartea "Despre moarte si a muri" a doctorului Elisabeth Kubler-Ross este un abecedar si un manual util celor din domeniul sanatatii, medicinei, celor care se ocupa de cei suferinzi si de cei cu boli in stadii terminale. Autoarea si-a dedicat viata profesionala studiului mortii, si a experientelor traite de cei aflati in pragul mortii. Ea recunoaste iubirea neconditionata ca fiind singurul mijloc care aduce cu adevarat alinare in astfel de situatii. Ea a sustinut necesitatea ca muribunzii sa fie tratati cu respect si demnitate.

Elisabeth Kubler-Ross introduce propriul sau model asupra experientelor asociate cu moartea iminenta:
1. negare

Ma simt bine. Nu mi se poate intampla tocmai mie una ca asta. Este prima etapa, temporara, de auto-protejare.
2. furie

De ce eu? Nu este drept. Cine este de vina? Individul aflat in aceasta faza descopera ca negarea nu mai poate continua, este foarte greu de ingrijit in aceasta faza deoarece isi proiecteaza resentimentele asupra celor din jur;
3. negocierea

"Daca as mai trai pana termina copiii scoala", "as da orice pentru inca cativa ani de viata", "mi-as cumpara ani de viata" etc. Acest al treilea stadiu implica speranta ca individul poate cumva amana sau chiar anula moartea. Negocierea se poarta cu o instanta inalta in schimbul unui nou stil de viata. Psihologic, el spune "inteleg ca voi muri dar as vrea sa aman asta...".
4. depresia

"sunt atat de trist, de ce sa imi mai pese de ceva?", "ce rost are?" In acest al patrulea stadiu persoana incepe sa inteleaga certitudinea mortii sale. Devine tacut, refuza vizitele, isi petrece mult timp plangand si suferind. Se deconecteaza de iubire si afectiune. Nu este recomandat sa consolam persoana si sa incercam sa o inveselim in acest stadiu. Este o perioada importanta pe care este indicat sa o lasam sa o proceseze.
5. acceptarea

"Va fi OK. Nu pot lupta cu moartea, asa ca mai bine ma pregatesc pentru ea". Individul incepe sa accepte termenii mortii. In carte dr. Elisabeth Kubler-Ross isi expune indelungile studii referitoare la NDE (Near Death Experiences), efectuate pe mai mult de 20.000 persoane aflate in pragul mortii. 

Cartea "Despre moarte si a muri" este un raspuns la intrebarile referitoare la modul in care primim vestea mortii si in care o integram in ultima parte a vietii, precum si la cum putem infrunta acest deznodamant implacabil prin prisma unui sentiment de impacare si nu unul de spaima.

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 452
Editura: Elena Francisc Publishing
Apariția: 2008
ISBN: 978-973-1812-15-1
Dimensiuni: 14 x 20 cm
Greutatea: 0.6300

Pareri