Despre Lumea Aceasta şi Despre Alte Lumi [eBook]

Despre Lumea Aceasta şi Despre Alte Lumi [eBook]

Preț de Listă: 41,99 MDL (10,50 RON)

Preț: 28,97 MDL (7,24 RON)

Economisești: 13,02 MDL (3,26 RON) (31%)

    • 3 persoane au cumpărat acest produs.

Preț de Listă: 41,99 MDL (10,50 RON)

Preț: 28,97 MDL (7,24 RON)

Economisești: 13,02 MDL (3,26 RON) (31%)

Achită online cu LiberCard în 3 rate cu 0%!

Descriere

C.S. Lewis aduna în aceasta colectie de eseuri ganduri despre scrierile de fictiune, discutand în special rolul basmelor si al literaturii stiintifico-fantastice si îndreptandu-si privirea critica atat asupra unor scriitori precum J.R.R. Tolkien sau George Orwell, cat si asupra dificilei sarcini de a scrie pentru copii.

Recenzie

”În critica literară povestea este tratată doar ca un vehicul pentru altceva, ca de exemplu pentru a transmite o învăţătură morală sau pentru o critică socială. Pe CS Lewis îl interesează însă Povestea şi remarcă faptul că nu este tratată cum se cuvine. Autorul găseşte că există cel puţin două feluri de raportare la Poveşti. Un prim mod de a citi poveştile are în vedere doar emoţia pe care o anume situaţie o stârneşte, de exemplu circumstanţele nemaipomenite pe care eroul le depăşeşte. Aceasta implică un consum imediat al poveştii respective, asimilarea firului epic şi atât.

O recitire este de prisos. Cealaltă abordare însă are în vedere mai mult decât emoţia puternică a unei situaţii şi atinge o dimensiune mult mai profundă a personalităţii umane: „Sentimentul vag al unei lumi de dincolo la care [cititorul] nu poate să ajungă şi, departe de a face lumea reală mai searbădă şi mai goală, îi dă o nouă profunzime”. De aceea în Poveste contează calitatea acesteia de a ne surprinde mai degrabă decât faptul în sine că relatează lucruri surprinzătoare pentru noi. Detaliile unei poveşti bine scrise sunt atent alese şi nu ar putea fi înlocuite cu altceva. Ele îşi păstrează miracolul doar dacă au puterea de a creiona o altă lume.” -- https://liftingshadows.wordpress.com/tag/despre-lumea-aceasta-si-despre-alte-lumi/

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Limba: Română
BRAND: Humanitas
Apariția: 2012
ISBN: 978-973-50-3591-4
Compatibil cu: iPhone, iPad, Android

Pareri