Despre Jurnalism la Modul Serios. Știrile din Perspectiva Academică

Despre Jurnalism la Modul Serios. Știrile din Perspectiva Academică
182,00 MDL (45,50 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Descrierea Cărții

Dovedind ca mass-media pot reprezenta un cimp de cercetare deopotriva provocator si elevat, autoarea inventariaza, opune si intersecteaza diversele perspective stiintifice dinspre care s-a studiat pina acum jurnalismul, oferind o exceptionala analiza critica. Prin identificarea unor zone care unesc mai multe discipline sau sint explicit interdisciplinare in examinarea jurnalismului, aceasta carte ofera o modalitate mai complexa de a reconsidera o mare parte din literatura de specialitate existenta.

Cuprins: Definirea jurnalismului • Sociologia si jurnalismul • Etnografiile redactiilor • Istoria si jurnalismul • Studiile lingvistice si jurnalismul • Atributele vizuale ale stirilor • Stiintele politice si jurnalismul • Practicile legate de surse • Analiza culturala si jurnalismul • „Cum” si „de ce” in cercetarea despre jurnalism

 Recenzie

”Volumul prezinta o foarte solida analiza, din perspectiva academica, a jurnalismului contemporan.” - ***, 31 mai 2007, Capital

Despre Autor

Barbie Zelizer este Raymond Williams Professor of Communication la Annenberg School for Communication din cadrul University of Pennsylvania. Fost jurnalist, Zelizer a fost autor sau coordonator a sapte carti, printre care Remembering to Forget: Holocaust Memory through the Camerais Eye (University of Chicago Press, 1998), care a cistigat si un premiu, Covering the Body: The Kennedy Assassination, the Media, and the Shaping of Collective Memory (University of Chicago Press, 1992) si Journalism after September 11 (in colaborare cu Stuard Allan, Routledge, 2002).

A primit mai multe granturi: Guggenheim Fellowship, Freedom Forum Center Research Fellowship, un altul la Joan Shorenstein Center on the Press, Politics and Public Policy din cadrul University Harvard. Zelizer este si critic de media si colaboreaza cu The Nation si Newsday, cu Jim Lehrer, News Hour si cu Radio National of Australia.

Acum lucreaza la o carte despre fotografiile si jurnalismul despre muribunzi.

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 280
Editura: Polirom
Apariția: 2007
ISBN: 978-973-46-0550-7
Dimensiuni: 16 x 23,5 cm
Greutatea: 0.3000

Pareri