Despre Dragoste (Top 10+) [Carte de Buzunar]

Mai multe poze

Despre Dragoste (Top 10+) [Carte de Buzunar]
175,00 MDL (43,75 RON)

Disponibilitate: În Stoc

Doar 1 exemplar disponibil

Descriere

In traducerea lui Gellu Naum.
 
La treizeci si cinci de ani, Stendhal o cunoaste pe Matilde Dembowski, de care se indragosteste fulgerator. Respins de femeia adorata, isi propune sa scrie o carte in care sa faca o analiza „exacta si stiintifica” a iubirii. Astfel ia nastere eseul Despre dragoste. Pornind de la o tipologie a iubirii cu patru categorii – iubirea-pasiune, iubirea-capriciu, iubirea fizica si iubirea din vanitate –, Stendhal descrie procesul de „cristalizare” prin care indragostitul ajunge la „iubirea perfecta”.

Rezultatul este o carte unde consideratiile obiective au pe alocuri o profunda amprenta personala, unde poezia si anecdota se impletesc cu psihologia, iar vocea filozofului e acompaniata de aceea a indragostitului.
 
Despre nasterea iubirii Despre speranta Frumusetea detronata de iubire Despre admiratia excesiva Despre dragostea de la prima vedere Despre pudoare Despre gelozie Leacuri pentru dragoste Despre natiuni in raport cu iubirea Despre casatorie


Despre Autor

Stendhal, pseudonimul lui Henri-Marie Beyle (1783-1842), clasic al literaturii franceze celebru pentru analiza fina a personajelor sale si pentru stilul sau care a marcat tranzitia de la romantism la realism.

Printre romanele sale se numara Rosu si Negru, Manastirea din Parma si Lucien Leuwen.

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 468
Editura: Polirom
Apariția: Noiembrie 2013
ISBN: 978-973-46-4095-9
Dimensiuni: 10,6 x 18 cm
Greutatea: 0.4000

Pareri