Despre ce Vorbim când Vorbim despre Iubire (Top 10+) [Carte de Buzunar]

Mai multe poze

Despre ce Vorbim când Vorbim despre Iubire (Top 10+) [Carte de Buzunar]
94,00 MDL (23,50 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Traducere din limba engleza de Liviu Bleoca.
 
Despre ce vorbim cînd vorbim despre iubire este nu numai cartea datorită căreia Raymond Carver a devenit faimos, ci şi unul dintre cele mai cunoscute şi mai apreciate titluri publicate în cea de-a doua jumătate a secolului XX. Volumul conţine şaptesprezece nuvele, poveşti despre oameni fără casă, şomeri şi tot felul de ciudaţi, oameni obişnuiţi pe care căldura scriitorului îi face „transparenţi”.
 
Pentru Raymond Carver, America este un Turn Babel multiplicat la infinit de un Cehov din Oregon, este un loc pentru supravieţuitori, un loc al poveştilor, o lume care, de fapt, este cea în care ne învîrtim în fiecare zi. 

 

Recenzii


 

"Firescul reconstruit de Carver are o realitate halucinanta. Banalul devine imprevizibil, fara a-si lua zborul in fantastic. Gesturile simple si detaliile au o savanta capacitate de sugestie, astfel ca ceea ce nu se spune este la fel de important ca ceea ce ni se spune. Exista o tensiune a situatiilor migalos gradata si cumva implicita. Cititorul este considerat la fel de inteligent ca si scriitorul, astfel ca i se lasa posibilitatea sa-si imagineze si sa completeze el intregul puzzle al situatiei dramatice. Citind, am simtit mereu precizia unui mare maestru." --  Dan Lungu - 9 septembrie 2005, Dilema Veche

 
"Eu, unul, as vorbi cu iubire despre arta lui Carver de a gasi pentru toate banalitatile unui amor – elanul, candoarea, plictisul, minciuna, remuscarea, indiferenta – cuvintul exact care le da puterea mereu proaspata a tristetii." -- Radu Cosaşu - 8 noiembrie 2005, Dilema Veche
 
"Maestru al sugestiei, al semitonurilor, al enigmelor marunte ce ascund sensuri de profunzime, Carver seduce de la prima pina la ultima pagina. Daca vi s-a facut dor de bijuteriile lui Hemingway, fiti siguri ca acesta e autorul de care aveti nevoie. Satisfactie estetica asigurata!" -- Mircea Mihăieş, 10 septembrie 2005, Cotidianul
 
 
Despre Autor
 

Maestrul absolut al prozei scurte americane contemporane şi comparat adesea cu mentorul său A.P. Cehov, Raymond Carver s-a născut în Clatskanie, Oregon, în 1938. La începutul anilor ’60, în California, a urmat cursuri de creative writing cu scriitorul John Gardner. A studiat apoi la Humboldt State College, California, şi la Iowa University. În anii ’70 a predat creative writing şi literatură la diferite universităţi.

A debutat în 1974 cu volumul de povestiri Pune-te în locul meu. În 1976 publică Taci, te rog! (Polirom, 2004), care îi aduce o largă recunoaştere. I-au urmat volumeleAnotimpuri furioase (1977), Despre ce vorbim cînd vorbim despre iubire (1981; Polirom, 2005, 2015), Fazanul (1982),Catedrala (1983; Polirom, 2006), Dacă-ţi vrei (1984), Elefant şi alte povestiri (1988), De acolo de unde sun (selecţie de autor, 1988). 

În 1993 apare selecţia postumă de povestiri Short Cuts, care a stat la baza filmului omonim, cu Andie MacDowell, Bruce Davison şi Jack Lemon, în regia lui Robert Altman.

Carver este şi autorul a cinci volume de poezie. A scris, de asemenea, eseuri. În 1985 i-a fost decernat prestigiosul Mildred and Harold Strauss Living Award, iar revista Poetry i-a acordat Levinson Prize. În 1988 a fost primit în American Academy şi în National Institute of Arts and Letters, iar Hartford University i-a acordat titlul de Doctor în Litere. Cărţile sale au fost traduse în peste douăzeci de limbi.

A încetat din viaţă în 1988, în urma unui cancer pulmonar.

Detaliile Produsului

Titlu Original: What We Talk About When We Talk About Love
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 200
Editura: Polirom
Apariția: Mai 2015
ISBN: 978-973-46-5365-2
Dimensiuni: 10,6 x 18 cm
Greutatea: 0.1800

Pareri