Depresia: Psihoterapie și Consiliere [Copertă tare]

Depresia: Psihoterapie și Consiliere [Copertă tare]

Preț de Listă: 494,00 MDL (123,50 RON)

Preț: 247,00 MDL (61,75 RON)

Economisești: 247,00 MDL (61,75 RON) (50%)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Considerata de unii specialisti o consecinta a procesului de evolutie, depresia afecteaza in prezent din ce in ce mai multe persoane. Volumul descrie etapele esentiale ale terapiei, de la diagnosticare pina la stabilirea si aplicarea planului de tratament, precum si tehnicile utilizate in diferitele tipuri de depresie.

Numeroasele studii de caz ilustreaza importanta relatiei psihoterapeut-client si modul in care pot fi combatute negativismul, furia, sentimentul de rusine si vinovatie caracteristice depresivilor. Datorita informatiilor de ultima ora, prezentate intr-o maniera accesibila, acest ghid practic este util tuturor celor implicati in tratarea persoanelor suferind de depresie.
 
Cuprins: Intelegerea naturii depresiei din perspectiva biopsihosociala • Sisteme multistratificate in cadrul depresiei • Nevoile si rolurile sociale umane: atasamentul, conectarea sociala si esecul • Gindirea, constiinta de sine, obiectivele sociale si rolul rusinii in cadrul depresiei • Relatia terapeutica si conlucrarea in consiliere • Dezvoltarea compasiunii fata de sine • Abordarea dificultatilor specifice: aprecierea, reusita, asertivitatea, rebeliunea, rusinea, vinovatia, idealizarea si invidia • Terapia centrata pe compasiune

 

Despre Autor

Paul Gilbert este psiholog la Derbyshire Mental Health Services NHS Trust si profesor de psihologie la Universitatea din Derby, membru al British Psychological Society si al Royal Society of Medicine. In 2011 i s-a acordat titlul de „Officer of the Order of the British Empire” pentru merite in domeniul sanatatii mentale, una dintre contributiile sale fiind terapia centrata pe compasiune. Domeniile sale de cercetare include tulburarile afective, psihozele, anxietatea sociala, rusinea, autocritica si compasiunea.

A mai publicat: Compassion: Conceptualisations, Research and Use in Psychotherapy (2005), Overcoming Depression: A Guide to Recovery with a Complete Self-help Programme (2009), The Compassionate Mind (2010), Beating Depression: Inspirational Stories of Hope and Recovery (2011).

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă tare
Pagini: 760
Editura: Polirom
Apariția: 2011
ISBN: 978-973-46-2226-9
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Greutatea: 0.9000

Pareri