Demonii (Top 10+) [Carte de Buzunar]

Demonii (Top 10+) [Carte de Buzunar]
119,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore
  • În Moldova: 2-3 zile

Grăbește-te, produs cu stoc limitat!

    • 2 persoane au cumpărat acest produs.

Produse Asemănătoare

Bifează produse pentru a le adăuga în coșul de cumpărături sau selecteaza toate

Descriere

Traducere din limba rusa de Nicolae Gane.  

Dostoievski ne este indispensabil: satira lui, asemenea celei a lui Jonathan Swift, denunta egoismul, cruzimea, ipocriziile noastre si, mai presus de orice, aceasta infirmitate pe care o numim constiinta de sine.

Acest Shakespeare al romancierilor isi inzestreaza personajele cu o intensitate a trairii pe care doar operele Marelui Will au atins-o si, in plus, le face sa poarte povara rusinii, un lucru pe care Shakespeare nu a fost capabil sa-l realizeze.”-- Harold Bloom

Cartea a fost adăugată în lucrarea "1001 de Cărți de Citit Într-o Viață", coord. Peter Boxall


Recenzie

”Deşi Demonii este probabil cel mai violent roman al lui Dostoievski, el debordează de bufonerie şi satiră socială tranşantă. Plasată la sfârşitul anilor 1860, povestea se concentrează asupra sorţii unui grup de nihilişti decişi să dezlănţuie anarhia în Rusia. Pe măsură ce trădările erodează inevitabil grupul, romanul prezintă posibilele consecinţe catastrofice ale teoretizării politice abstracte.

Orgia distrugerii descrisă în paginile finale este des citată ca exemplu al înclinaţiei autorului spre senzaţio-ralism. însă, aşa cum sugerează titlul, acesta este un roman despre purgatoriu, iar în universul dostoievskian vindecarea societăţii se face deseori cu un preţ ridicat. De exemplu, este cruţată viaţa celui mai periculos personaj, Piotr Verhovenski (un psihopat inspirat parţial de figura liderului grupului aşa-zişilor neceaevişti condamnaţi în Rusia). Faptul că inocenţii trebuie uneori sacrificaţi pentru a regenera societatea este doar una din poziţiile morale Drovocatoare susţinute în roman.

Frenezia dionisiacă a acţiunii nu numai că şterge orice înţelegere facilă a relaţiei dintre bine şi rău, dar demonstrează şi fragilitatea esenţială a unei societăţi tot mai înstrăinate de certitudinile morale ale bisericii. După o generaţie, Rusia avea să se plece în faţa schimbărilor sociale convulsive; romanul oferă o perspectivă D'eemptorie şi terifiantă asupra viitorului unei societăţi care şi-a pierdut sufletul.”

-- ”1001 de Cărți de Citit Într-o Viață", coord. Peter Boxall

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Titlu Original: Бесы
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 816
BRAND: Polirom
Apariția: 2012
ISBN: 978-973-46-2787-5
Dimensiuni: 10,6 x 18 cm
Greutatea: 0.9500

Pareri