Demografie și Sociologia Populației. Structuri și Procese Demografice

Mai multe poze

Demografie și Sociologia Populației. Structuri și Procese Demografice
230,00 MDL (57,50 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Lucrarea prezinta structurile si dinamica populatiei, aducind in discutie probleme sociale de mare actualitate, cum ar fi procesul de imbatrinire a populatiei sau evolutia efectiva a populatiilor din timpuri indepartate pina in prezent.

Un capitol aparte este dedicat perspectivelor demografice, tehnicilor de proiectare, posibilelor traiectorii ale evolutiei populatiei mondiale si romanesti, precum si evaluarii prognozelor emise in ultimele decenii. De asemenea, este analizat fenomenul migrational, indeosebi prin prisma contributiei sale la schimbarea volumului populatiei si a structurilor acesteia.

Demografie si sociologia populatiei. Structuri si procese demografice se adreseaza tuturor celor care doresc sa se perfectioneze in domeniul demografiei: studenti la sociologie, economie, asistenta sociala, administratie publica sau de la alte specializari interesate de componenta demografica a vietii sociale.

Cuprins: Structura pe virste, sexe si stare civila • Imbatrinirea demografica • Elemente de analiza a dinamicii populatiei • Migratia ca factor de crestere a populatiei • Citeva repere privind evolutia populatiei mondiale si a celei romanesti • Tranzitia demografica • Proiectari demografice

Despre Autor

Traian Rotariu este seful catedrei de sociologie din cadrul Facultatii de Sociologie si Asistenta Sociala a Universitatii „Babes-Bolyai” din Cluj, specialist in probleme de metodologia cercetarii sociologice, statistica sociala si demografie. Este coordonatorul seriei Studia Censualia Transsilvanica, in cadrul careia au aparut pina in prezent 15 volume cu date ale recensamintelor efectuate pe teritoriul transilvan intre 1850 si 1941.

Este directorul Centrului de Studiere a Populatiei, din cadrul universitatii clujene, calitate in care a initiat si conduce prima revista romaneasca cu caracter interdisciplinar dedicata problemelor populatiei (Romanian Journal of Population Studies), a carei aparitie dateaza din 2007.

La Editura Polirom a mai publicat: Ancheta sociologica si sondajul de opinie. Teorie si practica (coautor, impreuna cu Petru Ilut, 1997, 2006), Metode statistice aplicate in stiintele sociale (coord., 1999, 2006), Demografie si sociologia populatiei. Fenomene demografice (2003) si Demografie si sociologia populatiei. Structuri si procese demografice (2009).

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 313
Editura: Polirom
Apariția: 2009
ISBN: 978-973-46-1250-5
Dimensiuni: 16 x 23,5 cm
Greutatea: 0.3000

Pareri