De Veghe

Mai multe poze

De Veghe
186,00 MDL (43,65 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Roman nominalizat la International IMPAC 2014 si aflat pe lista Publishers Weekly Best Books 2012
 
O emotionanta reinterpretare a mitului Antigonei pe fundalul Razboiului din Afganistan.
 
Traducere din limba engleza si note de Ioana Filat.
 
Pornind de la mitul stravechi al Antigonei, De veghe surprinde un moment al operatiunii Enduring Freedom – razboiul impotriva talibanilor din Afganistan, care a durat mai bine de un deceniu si in care si-au pierdut viata peste doua mii de soldati americani. Dupa o noapte de inclestari violente cu insurgentii afgani, un grup de soldati de la o baza militara izolata din provincia Kandahar se confrunta cu o situatie-limita.
 
O femeie afgana sosita din munti le cere trupul fratelui ei cazut in lupta. Sa fie o sinucigasa, o spioana sau doar o sora indurerata care vrea sa-si ingroape fratele dupa datina? Prin vocile femeii, soldatilor si interpretului lor, se contureaza nu doar raspunsul la aceasta intrebare, ci si imaginea obsedanta a realitatilor teribile ale razboiului.
 
Redand in chip magistral atmosfera claustrofobica a bazei militare, unde personalul se lupta clipa de clipa cu amenintari nevazute, iar linia frontului este tot mai imprecisa, De veghe ofera una dintre cele mai impresionante si mai complexe imagini ale conflictelor armate din epoca noastra.

 

Recenzii


 

„Sub ochii nostri, rezistenta unei garnizoane americane izolate din Afganistan e macinata nu de forta armelor, ci de vointa unei singure femei, care crede neabatut in adevar si dreptate.” -- J.M. Coetzee
 
„Joydeep Roy-Bhattacharya readuce in actualitate mitul nepieritor al Antigonei in acest roman curajos, visceral. Dar De veghedeschide noi drumuri si face ceea ce reinterpretarile tragediei nu au reusit: dezvaluie latura profund umana a fiecarui personaj in parte, stirnind astfel deplina empatie a cititorului.”--NPR.org
 
De veghe este cel mai stralucit roman despre unul dintre evenimentele care au marcat inceputul secolului XXI. Prin aceasta carte, Joydeep Roy-Bhattacharya se dovedeste a fi un Norman Mailer al zilelor noastre.”-- ABC Brisbane
 
 
Despre Autor

 

Joydeep Roy-Bhattacharya s-a născut în Jamshedpur, India. A studiat filozofia şi ştiinţele politice la Presidency College, Calcutta, apoi relaţiile internaţionale şi filozofia politică la University of Pennsylvania.

În cărţile sale, Joydeep Roy-Bhattacharya încearcă să corecteze concepţiile simplificatoare ale Occidentului despre lumea islamică şi să pună în evidenţă aspecte ale moştenirii musulmane. The Gabriel Club (1998) şi The Storyteller of Marrakesh (2011) au fost traduse în 11 limbi şi publicate în 16 ţări. Romanul De veghe, parte a unei trilogii dedicate conflictului din Afganistan, a fost nominalizat la cîteva dintre cele mai importante premii internaţionale, precum Criticos Prize (Marea Britanie), Boeke Prize (Africa de Sud) şi prestigiosul IMPAC Dublin Literary Award în anul 2014.

Detaliile Produsului

Titlu Original: The Watch
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 304
Editura: Polirom
Apariția: Decembrie 2014
ISBN: 978-973-46-5129-0
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Greutatea: 0.3000

Pareri