De pe Băncile Şcolii în Închisorile Comuniste

De pe Băncile Şcolii în Închisorile Comuniste
140,00 MDL (31,32 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Descrierea Cărții

Ştiam din copilărie despre existenţa unui grup anticomunist în oraşul natal, dar nu am bănuit niciodată că, în paralel cu organizaţiile UTM, au activat în ţară peste treizeci de grupări considerate de Securitate subversive.

Atunci, nu m-am gândit că le voi descoperi şi că voi scrie despre aceşti tineri curajoşi, care au sfidat un sistem nedrept, în scopul împlinirii unor idealuri înalte.

Lăcrămioara Stoenescu

Atunci când mai sunt unii care vorbesc despre pasivitatea românilor în anii dictaturii comuniste, este bine să ştim că nu toată lumea a plecat capul, că au existat atâtea forme de rezistenţă care au creat adevărate coşmaruri pentru un regim detestat, pe drept cuvânt considerat ca antipatriotic, antidemocratic şi inuman. Un regim al terorii şi al minciunii. Cartea Lăcrămioarei Stoenescu este deopotrivă o recuperare a memoriei şi un act de justiţie morală pentru acei tineri care, sperând cu disperare, au sfidat domnia Răului. Când totul părea pierdut, ei s-au obstinat să nu capituleze. Au plătit cu ani grei de temniţă, cu persecuţii oribile pentru curajul verticalităţii. Ar fi necesar ca această carte, onestă, profundă, pasionantă şi tulburătoare, să fie citită de cât mai mulţi tineri, elevi şi studenţi, ca un argument pentru demnitate şi un antidot împotriva laşităţii, cinismului şi conformismului servil.

Vladimir Tismăneanu

LĂCRĂMIOARA STOENESCU (n. 22 februarie 1942 la Giurgiu) a absolvit Facultatea de Filologie a Universităţii din Bucureşti în 1969. A fost profesoară la Colegiul „Cantemir-Vodă“ din Bucureşti.

Debutează în 2007, la Curtea Veche Publishing, cu volumul memorialistic Copii — duşmani ai poporului.

Este autoarea unor scenarii radiofonice după cartea Copii — duşmani ai poporului: Am fost duşman al poporului şi Un om nevinovat. De asemenea, a scris scenariile Deportaţi în Siberia şi De o parte şi de alta a Prutului, după cartea Exerciţii de memorie, o paranteză tristă a istoriei de acad. Gleb Drăgan.

Colaborează la România Liberă, suplimentul Aldine, cu interviuri luate unor foşti deţinuţi politici, interviuri reluate în volumul de faţă.

Are în lucru numeroase proiecte legate de tema închisorilor comuniste şi a memoriei recente.

 

Volum apărut cu sprijinul Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc

 

 

 

 

Detaliile Produsului

Titlu Original: De pe băncile şcolii în închisorile comuniste
Titlu în Traducere: N/A
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 272
Editura: Curtea Veche
Apariția: 2010
ISBN: 978-973-669-957-3
Greutatea: 0.3000

Pareri