De la Relațiile Interpersonale la Comunicarea Socială

De la Relațiile Interpersonale la Comunicarea Socială
166,00 MDL (38,86 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Editia a II-a revazuta si adaugita.

Cum ajungem sa ne descoperim ca parte deopotriva fragila, dar autonoma si acaparatoare a lumii? In ce fel ne articulam identitatea de sine? Este personalitatea doar o suma de trasaturi stabile si durabile sau o entitate fluida, modelata de context? Cum interpretam destinul nostru social? Ce amenintari ne pindesc dincolo de ceea ce se vede limpede in societate?

Miza principala a volumului este sa va incite sa cautati propriul raspuns la aceste intrebari. Pornind de la registrul minimei interactiuni, asociat indeosebi nivelului intrapersonal, lucrarea parcurge, succesiv, etapele deschiderii de sine – autoperceptia, autoprezentarea si autodezvaluirea –, surprinzind mecanismele metabolismului cognitiv, afectiv si comportamental al omului. Se urmaresc apoi doua teme vitale pentru interactiunea umana: atractia interpersonala si dragostea ca fenomen psihosocial, ajungindu-se in final la descrierea lumii sociale ca scena si investigarea identitatii, memoriei si reprezentarilor sociale.

Cuprins: Prezenta „celuilalt” • Interactiunea cu „celalalt” • Atitudinile sau raportarea selectiva fata de obiectele lumii sociale • Prejudecata si discriminarea sau raportarea stereotipa la „celalalt” • Atractia interpersonala • Dragostea ca fenomen psihosocial • Construirea scenariilor sociale: autoconfirmarea profetiilor • Opinia publica – fenomen psihosocial. Comunicarea sociala • Propaganda si persuasiunea • Memoria sociala • Reprezentarile sociale

Recenzii

”Ca student la specializarea sociologie, personal am studiat Psihologie Sociala cu profesorul Alin Gavrieliuc. Nu numai parerea mea, ci si a colegilor mei a fost aceea ca domnul profesor... este singurul profesor sociolog care preda sociologie... chiar daca vorbeam de psihologie sociologie... la Universitatea de Vest, Catedra de Sociologie si Antropologie... Pacat ca talentatul sociolog, recunosc si pe plan local pentru profesionalismul si umanismul sau... a fost exilat la Catedra de Psihologie.” -- dragomir corneliu, 2007-12-02

Despre Autor

Alin Gavreliuc este conferentiar universitar doctor la Catedra de Psihologie din cadrul Facultatii de Sociologie si Psihologie a Universitatii de Vest din Timisoara. Preda cursurile de Psihologie sociala, Psihologie interculturala, Etnopsihologie, Psihologie politica si Dinamica modernizarii Romaniei. A efectuat doua stagii masterale la Universitatea Paris X (1998) si la Colegiul Erasmus din Bruxelles (1999). A coordonat granturi nationale de cercetare si a participat ca expert la mai multe proiecte internationale.

Este membru al IACCP (International Association for Cross-Cultural Psychology) si presedinte executiv al Societatii Tinerilor Universitari din Romania. A semnat, ca autor sau coautor, numeroase lucrari si a publicat peste 55 de studii si articole in reviste sau volume de specialitate din tara si strainatate.

Dintre volumele publicate, mentionam: Etnopsihologie (Editura Universitatii de Vest, 2000); O calatorie alaturi de „celalalt”. Studii de psihologie sociala (Editura Universitatii de Vest, 2002); Mentalitate si societate. Cartografii ale imaginarului identitar din Banatul contemporan (Editura Universitatii de Vest, 2003/2006); Enciclopedie de psihosociologie (coautor, Editura Economica, 2003); Initiativa privata si dezvoltare regionala (coautor, Editura Brumar, 2004); Barometrul spiritului antreprenorial.

Regiunea Vest a Romaniei (coautor, Editura Brumar, 2005); Vocabular pentru societati plurale (coautor, Editura Polirom, 2005); Psihologia interculturala. Impactul determinarilor culturale asupra fenomenelor psihosociale (coordonator, Editura Universitatii de Vest, 2006), De la relatiile interpersonale la comunicarea sociala. Psihologia sociala si stadiile progresive ale articularii sinelui (editia a II-a, Editura Polirom, 2006), Viata ca prilej. 101 oglinzi psihosociologice despre „ceea ce sintem” (Editura Marineasa, 2008).

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 272
Editura: Polirom
Apariția: Februarie 2006
ISBN: 973-46-0408-2
Dimensiuni: 16 x 23,5 cm
Greutatea: 0.3000

Pareri