De la Pământ la Lună [eBook]

Jules Verne

Stoc Limitat

Formate eBook

Descriere

De la Pământ la Lună (în franceză De la Terre à la Lune) este un roman științifico-fantastic umoristic scris de Jules Verne în 1865. Scrierea este una dintre cele mai vechi din acest gen.

Romanele lui Jules Verne sunt renumite pentru acurateţea predicţiilor tehnologice, nu degeaba a fost numit autorul un adevărat maestru al cărţilor de anticipaţie. Mărturie în acest sens este şi romanul De la Pământ la Lună, în care trei oameni ajung în spaţiul cosmic la „bordul" unei capsule, acţiune comparabilă cu renumita misiune Apollo, în care trei astronauţi sunt trimişi în spaţiu din Florida.

Chiar dacă, în roman, instrumentul de călătorie nu a fost o rachetă, ci un obuz gigantic, putem spune că lui Jules Verne îi aparţine prima experienţă de călătorie cosmică. O călătorie imaginată, dar aproape profetică.

În De la Pământ la Lună, nava spaţială este lansată din Tampa (Florida), foarte aproape de actuala bază NASA, de la Cape Canaveral. Astfel începe aventura fantastică a trei oameni care, în urma unui pariu între artilerişti, au fost proiectaţi în direcţia Lunii, cu ajutorul unui obuz gigantic. Calculele de călătorie imaginate de Jules Verne se dovedesc a fi foarte aproape de cele reale, deşi la acea vreme nu existau cunoştinţele de astăzi despre spaţiul cosmic.

Despre Autor

Jules Verne (n. 8 februarie 1828 - d. 24 martie 1905) a fost un scriitor francez și un precursor al literaturii științifico-fantastice. Verne a fost apreciat pentru scrierea operelor legate de viitor, spațiu, aer și călătoria în adâncurile mării. În patru din romanele sale este evocată România: ”Kéraban le têtu, Claudius Bombarnac, Le Château des Carpathes și Le beau Danube jaune.

Jules Verne a lăsat în urma sa o operă plină de o creativitate extraordinară. Este unul dintre primii autori care au îmbinat cu succes literatura de aventuri cu cea science-fiction. Interesul arătat pentru știință și faptul că a abordat în romanele sale teme care aveau să se concretizeze în secolul XX (zborul pe Lună, submarinul, etc.) îl face să fie mai mult decât un vizionar. - Wikipedia

Mai multe informații

Limba: Română
Apariția: 1865
Compatibil cu: iPhone, iPad, Android, Kindle
Dimensiunea Fișierului: 1-2 MB
Compatibil cu Kindle: Da