De ce iubim femeile [Audiobook]

De ce iubim femeile [Audiobook]
112,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 599 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Descriere

Bestseller în România

Într-un articol pentru Artline.ro, intitulat ”Ce înseamnă un best-seller în Romania?”, Elena Vidrașu scrie că ”Best-sellerul din ultimii ani al cărții românești de ficțiune rămâne "De ce iubim femeile", cartea de povestiri a lui Mircea Cartarescu, care s-a vândut, de la apariție, în peste 113.000 de exemplare”.

Descriere Audiobook

Cea mai bine vândută carte românească de ficțiune din ulimii ani, De ce iubim femeile de Mircea Cărtărescu conține 20 de povestioare amoroase și la final un răspuns amplu la întrebarea din titlu. Audiobook în lectura lui Adrian Pintea.

E limpede că și adulții au nevoie de povești. Numai că zânele lor și-au scurtat rochiile, și-au tăiat părul care le ajungea cândva la călcâie și au învățat să fie femei, ceea ce e mult mai complicat și mai periculos decât meseria de zână. Un mănunchi de istorii cu femei așadar, spuse simplu, captivant, de un povestaș a cărui viață seamănă ca două picături de rouă cu a lui Mircea Cartarescu.

În fiecare poveste e un sâmbure de neobișnuit care stă ascuns în carnea obișnuitului, în "ordinar" o sămânță de extraordinar care dă rod epic. Un omagiu (adesea în sensul cel mai concret, erotic, al cuvântului) adus femeilor "pentru că sunt femei".

Recenzie

”În “De ce iubim femeile”, suntem purtați între Los Angeles, un castel din Irlanda, Torino și până în Timpuri Noi sau la Obor, cu ușurință cu care numai un scriitor foarte talentat poate imagina un asemenea dispozitiv de “teleportare”. Evident, că multe asemenea cărți, și aceasta beneficiază din plin de experiența personală a lui Cărtărescu, care dacă ar fi trăit numai în Obor și nu ar fi ajuns să stea în L.A. pentru câțiva ani, ar fi scris probabil doar cărți despre lucrurile care se întâmplă după blocuri, în Obor.” - Mircea Ghenea, antreprenor și autor de cărți despre afaceri

Despre Autor

Mircea Cărtărescu s-a născut în 1956 la Bucureşti. A urmat cursurile Facultăţii de Filologie a Universităţii din Bucureşti şi a debutat ca poet, publicând câteva volume de versuri, marcate de spiritul a ceea ce critica literară a numit „generaţia optzecistă". Treptat, s-a îndepărtat de poezie, dedicându-se aproape exclusiv prozei. Povestirilor din Nostalgia le-au urmat un scurt roman (Travesti, 1994) şi apoi unul în trei volume, Orbitor (1996-2007), privit de critică drept un reper al prozei româneşti contemporane. Trei volume de publicistică întregesc chipul scriitorului cu cel al unui observator lucid al cotidianului românesc. - www.humanitas.ro

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Titlu Original: De ce iubim femeile
Limba: Română
Numărul de CD-uri: 1
Durata: 1:10
Voce Audiobook: Adrian Pintea
Editura: Humanitas
Apariția: 2007
ISBN: 973-86707-4-8
Dimensiuni: 12,3 x 14 cm
Greutatea: 0.0740

Pareri