De ce Frumuseţea este Adevărul. O Istorie a Simetriei [eBook]

De ce Frumuseţea este Adevărul. O Istorie a Simetriei [eBook]

Preț de Listă: 112,99 MDL (28,25 RON)

Preț: 56,50 MDL (14,13 RON)

Economisești: 56,49 MDL (14,12 RON) (49%)

Downloadează Gratuit un Fragment
Ediție Prin (PDF)

* cîmpuri obligatorii

Preț de Listă: 112,99 MDL (28,25 RON)

Preț: 56,50 MDL (14,13 RON)

Economisești: 56,49 MDL (14,12 RON) (49%)

Achită online cu LiberCard în 3 rate cu 0%!

Descriere

Totul a început, pe vremea babilonienilor, cu o problemă care azi pare banală pentru orice elev de şcoală: rezolvarea ecuaţiei de gradul doi. Cum însă dezvoltarea matematicii urmează căi nebănuite, încercarea de a rezolva prin radicali ecuaţia de gradul cinci a condus în secolul XIX la apariţia unei întregi noi ramuri care descrie simetria – teoria grupurilor. S-a dovedit apoi că abstracţiunile matematicienilor nu numai că sunt utile fizicienilor, dar că ele stau la baza înţelegerii naturii.

Cu alte cuvinte, că structura cea mai profundă a universului nostru e simetrică.

Celebrul matematician englez Ian Stewart (autor al cărţii Numerele naturii, apărută la Humanitas) spune povestea descoperirii simetriei şi a legăturii adânci dintre matematică şi fizică. Personajele lui nu sunt savanţi imateriali, ci oameni în carne şi oase care suferă drame, se luptă în duel sau cad în patima beţiei ori a jocurilor de noroc. În De ce frumuseţea este adevărul ideile cele mai abstracte se întâlnesc cu viaţa cea mai tumultoasă, iar rezultatul e un pasionant roman al matematicii.

 

Despre Autor

IAN STEWART (n. 1945), membru al Societăţii Regale din Marea Britanie, profesor la Universitatea din Warwick şi autor a peste 170 de articole de cercetare, este unul dintre matematicienii care s-au adresat constant publicului larg, fiind răsplătit cu Medalia Faraday şi cu Medalia de Aur a Institutului de Matematică pentru cele peste douăzeci de cărţi de popularizare a ştiinţei.

Dintre lucrările lui Ian Stewart, la Editura Humanitas au apărut Doar şase numereDe ce frumuseţea este adevărul şi Îmblânzirea infinitului. | freespace.virgin.net/ianstewart.joat/index.htm

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Limba: Română
BRAND: Humanitas
Apariția: Martie 2015
ISBN: 978-973-50-4783-2
Compatibil cu: iPhone, iPad, Android
Pagini Ediție Print: 160

Pareri

Bestseller.md îți mai recomandă: